Kader'i değişti

Hareket kaybı yaşayan Nevzat Bayramoğlu, "Kader" ismini koyduğu bir karaca yavrusuna olan sevgisi sayesinde yeniden yürüyebildi. Ancak, karacaya Milli Parklar el koydu. Bayramoğlu "Kaderimi geri verin" diye isyan etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2015 Güncelleme 19 Nisan 2015, 00:39
Kader’i değişti

İÇİNDEKİLER

Bolu Mengen'de yaşayan Nevzat (62) ve Nuran Bayramoğlu (56) çiftinin hayatı 'Kader'le değişti. Nevzat Bayramoğlu, beş yıl önce kas erimesi ve eklemlerinin şişmesi sonucu hareket kaybı hastalığına yakalandı. Evden dışarı çıkamaz oldu. Bayramoğlu ailesinin umudu ise ormanda annesi tarafından iki yıl önce terk edilen minik bir karaca yavrusu oldu. Henüz göbeği dahi düşmemiş karaca yavrusunu Nuran Bayramoğlu kucağına alarak eve getirdi. Karaca'yla birlikte Nevzat Bayramoğlu'da hastalığından dolayı hareketsizliğini üzerinden attı. Ayağa kalktı, yürüdü, hastalığı yendi. Bir umut gibi gelen karaca yavrusuna "Kader" adını verdi.

EVLADIMI ALDILAR
Ancak, Milli Parklar Müdürlüğü Bayramoğlu çiftinin karaca yavrusuna baktığını öğrendi. Eve giderek yavru karacayı aldı. Karacanın ellerinden alınmasından sonra Nevzat Bayramoğlu yeniden rahatsızlanıp eve kapandı. Eşinin 'Kader' sayesinde hastalığını yendiğini belirten Nuran Bayramoğlu ise, "Kaderimizi bize verin. Gittiği yerde çok mutsuz biliyoruz" dedi.

Erhan ÖZTÜRK