Emir savcıdan

Paralel Yapı, Türkmenler'e yardım götüren MiT TIR'larına operasyon yaptı. O araçları durduran 32 askerden 17'si tutuklandı. Albay S.Ö.'nün "Dönemin Adana Başsavcısı, alay komutanını arayıp baskını validen gizlemesini emretti" şeklindeki ifadesi ise kumpası kanıtladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2015 Güncelleme 11 Nisan 2015, 03:15
Emir savcıdan

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen ve Paralel Örgütü'nün kumpasları, bir bir kanıtlanmaya başlandı. Son olay TIR operasyonunda yaşandı. Sözde Selam Tevhid örgütünü bahane gösteren Paralel Yapı, 1 ve 19 Ocak 2014'te Hatay ve Adana'da MİT TIR'larına operasyon yaptı. Suriye'deki Türkmenler'e yardım götüren TIR'lar durdurulup arandı. Paralel Örgüt'ün amacının MİT'i İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) üzerinden El Kaide'ye silah ve mühimmat yardımında bulunan, Türkiye'yi de terörü destekleyen bir ülke gibi göstermek olduğu saptandı. İşte bu baskınla ilgili olarak 32 asker geçtiğimiz Pazar günü yapılan operasyonlarda gözaltına alındı. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorguları dün tamamlanan 32 askerden 17'si tutuklanırken, 15'i serbest bırakıldı. Askerlerin sorguları ise şaşırttı. Mahkemenin tutuklama kararında, şüpheli askerlerin bölgelerinde MİT faaliyetlerinin olduğunu bildikleri halde bu TIR'ları durdurdukları belirtildi. Şüphelilerin bu eylemle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni zor duruma düşürmeye çalıştığı vurgulandı.

UYUŞTURUCU İHBARI

TIR operasyonlarının uyuşturucu ihbarı ile başladığı ortaya çıkarken şüpheli Albay S.Ö.'nün ifadesi şaşkınlık yarattı.
Söz konusu baskında Adana Jandarma Alay Komutan Yardımcısı olan şüpheli Albay S.Ö., savcının emirleri dışına çıkmadığını söyleyerek, şöyle ifade verdi: "İhbar geldiği sırada alay komutanıma bu durumu valiye bildirip bildirmediğini sordum. Kendisi de bana 'Bildireceğim zamanı ben biliyorum' dedi. Bu olaylardan 1 gün sonra yanına gittiğimde 'Keşke bildirseydiniz de bu olaylar yaşanmasaydı' dedim. Komutanım da bana 'Adana Başsavcısı beni aradı. Bu olayı amirlerinden, validen ve diğer devlet görevlilerinden gizlememi istedi. Yoksa hakkımda işlem yapacağını söyledi' dedi. Ben TIR'ların MİT'e ait olduğunu bilseydim böyle bir emri yerine getirmezdim." Hatay Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı M.F. ise Savcı Özcan Şişman ve Kırıkhan başsavcısının valinin talimatını yerine getirmediğini belirtti.

HSYK SORUŞTURUYOR
Kumpasta rolü olan savcılarla birlikte dönemin Adana İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay ile Pozantı İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Yörük hakkında, yasa gereği Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu soruşturma yürütüyor.

FATİH ULAŞ