Muhaliflere operasyon

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, muhalifleri temizlemeye kararlı. Kılıçdaroğlu, Baykal'a ön seçim şartı koştu. Son Kurultay'da başkan adayı olan İnce için de yoklama şartı getirildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2015 Güncelleme 17 Şubat 2015, 01:40
Muhaliflere operasyon

İÇİNDEKİLER

CHP Parti Meclisi toplantısında alınan karar ile 85 seçim bölgesinin 55'inde milletvekili adayları kontenjanlı hakim gözetiminde ön seçimle belirleneceği kararlaştırıldı. Eskişehir, Hatay ve Yalova'nın da bulunduğu 30 ilde merkez yoklaması, 10 ilde ise kontenjanlı parti örgütü gözetiminde eğilim yoklaması yapılaması, 'muhaliflere operasyon' olarak algılandı. Kararların açıklanmasının ardından iller ve kontenjan adayları ile ilgili parti kulisleri kaynamaya başladı.

İNCE'YE MESAJ VAR
Parti kulislerine göre 39 milletvekili adayı parti yönetimi kontenjanından belirlenmesi, Deniz Baykal ve Muharrem İnce'nin tepkisine yol açtı. Baykal'ın memleketi Antalya'da kontenjan 3. sıra olarak belirlendi. Bu durum parti kulislerinde Baykal'a 'aday olacaksan ön seçime gir' mesajı olarak yorumlandı. CHP Genel Başkan adayı olup seçimi kaybeden İnce'nin memleketi ve seçim bölgesi Yalova'da ise ön seçim yerine merkez yoklaması kararı alındı. Bu da Yalova'ya 'İnce'ye mesaj iddialarını gündeme getirdi. Parti Meclisi'nde alınan karara göre 17-24 Şubat tarihleri arasında adaylık başvuruları.

BAYKAL DA İNCE DE TEPKİLİ
CHP'deki son kurultayda Kılıçdaroğlu'na rakip olarak çıkan Muharrem İnce'nin, yakınlarına bu tür hamlelerden korkmadığını söyledi. CHP'nin başarılı olması için herkesin yürekli olması gerektiğini birçok dost toplantılarından belirten İnce, Yalova'dan aday olacağını tekrarladı. Antalya'nın ağır toplarından Deniz Baykal'ın da Kılıçdaroğlu'na çok tepkili olduğu iddia edildi. Baykal'a yakın kaynaklar, "Kılıçdaroğlu'nun amacı CHP'yi yok etmek" dedi.