Resmen darbe

Paralel polislerin 17 Aralık dosyalarını, emniyetten gizlice kaçırdığı ortaya çıktı. 18-23 Aralık arası 4 kez çuvallar ve valizlerle dosya çıkarılırken, Zekeriya Öz'ün de operasyona katıldığı öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2015 Güncelleme 07 Şubat 2015, 01:52
Resmen darbe

İÇİNDEKİLER

17 Aralık darbe girişimiyle hükümeti devirmeye kalkan paralel yapının emniyetten evrakları nasıl kaçırdığı kare kare tespit edildi. Yeni atanan polisler, birçok dosya ve belgenin yerinde olmadığını belirledi. Bunun üzerine kamera görüntüleri incelenince şok gerçek ortaya çıktı. Kayıtlarda paralel polislerin, 18 ve 23 Aralık tarihleri arasında evrakları çuval, valiz ve kolilere doldurarak şubeden kaçırdığı görüldü.

DOSYALAR ŞİMDİ NEREDE?

Kayıtlara göre emniyette ilk operasyon 18 Aralık'ta yapıldı. Amirlerinin yönlendirdiği polisler çuvallarla evrakları nerede olduğu bilinmeyen bir yere taşıdı. 19 Aralık'ta ise Başkomiser A.İ. koridoru gözetledi ve Ö.M. ile Y.Ç. isimli polislere 'temiz' işareti verdi. Polisler de çuvalları şubenin arka kapısından çıkardı. 20 Aralık'ta Zekeriya Öz sahneye çıktı. Öz, fezlekeleri emniyete atanan yeni ekibe imzalatamayınca çılgına döndü. Mali Şube'yi basan paralel savcı istediğini alamayınca paralel komiser M.A.Ü nezaretinde şubeden ayrıldı. 23 Aralık'ta ise başkomiser E.C. ve komiser M. kolilerle evrak taşıdı. Kolilere sığmayan evraklar ise yine E.C. tarafından sırt çantası. torbalar ve valizlerle götürüldü.

İşte kare kare ihanetİşte kare kare ihanet