Mesut etmedi

Kanser hastası sevgilisinin adını kullanarak duyguları sömüren Mesut Kapucuoğlu, 'yardım' yalanıyla 26 ünlü ismi dolandırdı. Hasta kadın ise yaşananları duyunca yıkıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2015 Güncelleme 05 Şubat 2015, 01:50
Mesut etmedi

İÇİNDEKİLER

TÜRK insanının duygusallığı, kimileri için kazanç kapısı oluyor. Bu hassasiyeti bilen dolandırıcılar, pek çok kişiyi tuzağına düşürüyor. 36 yaşındaki Mesut Kapucuoğlu da, duygu sömürüsü yaparak tam 26 ünlü ismi kandırmayı başardı. İzmir'de, sosyal medya üzerinden aralarında sanatçı Hülya Avşar ile Galatasaray'ın eski Başkanı Ünal Aysal'ında bulunduğu çok sayıda ünlüye ulaşan Kapucuoğlu, lenf kanseri sevgilisinin adıyla duygusal mesajlar yazıp yardım istedi.

TUZAK LİSTESİ KABARIK
Karşıyaka'da yaşayan ve lenf kanseri olan 32 yaşındaki H.İ.'nin sosyal medya aracılığıyla ünlülerden ilaç masraflarını karşılamak için para istediği yönünde ihbar alan polis hemen harekete geçti. Genç kadının incelenen banka hesaplarında, birçok tanınmış sanatçı, işadamı ve siyasetçinin para gönderdiği belirlendi. Bunun üzerine gözaltına alınan H.İ. gerçekten kanser olduğunu, ancak kimseden yardım istemediğini, banka kartını da erkek arkadaşı Mesut Kapucuoğlu'na verdiğini söyledi.

KISKIVRAK YAKALANDI
Polis, Kapucuoğlu'nu Konak'taki bir internet kafenin önünde yakaladı. Üzerindeki aramada, H.İ. ile iki ayrı kişiye daha ait banka kartları ve hesap numaralarının yazılı olduğu not kağıtları bulundu. Kapucuoğlu'nun, 32 kez havale yaptırdığı ünlülere, kanser olan sevgilisinin adıyla, "Lenf kanseriyim, ilaçlarımın parasını karşılayamıyorum", "Zonguldak'ta bir maden ocağında hem ağabeyimi hem de babamı kaybettim. Annem ve kardeşimle yaşıyorum. İşsiz ve zor durumdayım. Aileme bakmak için yardım edin" gibi duygusal mesajlar gönderdiği belirlendi.

Fatih ŞENDİL