Beşir Atalay'dan seçime ilişkin açıklamalar

AK Parti sözcüsü Atalay adaylık başvurularında ilk sırada yer alması beklenen AK Parti milletvekili adaylığı için başvuru takvimini belirledi. Başvuru kapsamında ise milletvekili aday adaylığı için erkeklerden 5 bin, kadınlardan ise 2 bin 500 lira başvuru ücreti alınacak. Engelli adaylardan ise başvuru ücreti alınmayacak.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 04 Şubat 2015, 14:23
Beşir Atalay’dan seçime ilişkin açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Beşir Atalay'ın konuşmasından satır başları;

AK Parti olarak tüm seçim çevrelerinde seçime iştirak edeceğiz. Parti adaylarının tespit ve sıralamasında merkez yoklamasını esas aldık. Aday adaylık başvurusu 11 Şubat 2015'te başlayacak 20 Şubat'ta bitecek. Bu başvurular genel merkez ya da il teşkilatlarına yapılabilir. Biz daha önce bir ilke kararı aldık. Son kongrede teşkilatlarımızda yöneticiliğe aday olan ve seçilen kişiler için aday adaylık söz konusu olmayacak.

İli ilçe başkanlığı, kadın kolları gibi görevlere aday olup seçilenler aday olamayacak. İstifa etseler dahi aday yapılmayacaklar. Bunu daha önce açıklamıştık. Teşkilat mensubu arkadaşlarımız aday adayı olmak için hiç istifa etmesinler. Belediye başkanlarımız belediye ve il genel meclisi üyelerimiz de aday adayı olmak için istifa etmesinler listeye giremeyecekler. Aday adaylarımızdan erkeklerden başvuruda 5 bin lira kadın adaylardan 2 bin 500 lira alınacak. Engellilerden ise hiç özel aidat başvuruda alınmayacak.

Adaylar için teşkilatlarımızın görüşlerini önemsiyoruz. Temayaül yoklaması yapacağız. Bölgelerde araştırmalar yapacağız. Çok kapsamlı bnir seçim çalışması yapıyoruz.

Afyon'da benim başkanlığımda toplandık. Söylem, slogan, seçim şarkıları hepsini masaya yatırdık. Çalışmalarımız devam edecek. AK Parti'nin farkını göreceksiniz. Pozitif bir kampanya yürüteceğiz. Muhalefet negatif bir kampanya yapar.

SORU-CEVAP

- Sayın Erdoğan MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın adaylığı için Başbakan'la görüşmüş. Bunun için neler dieyceksiniz? Bank Asya'ya el koyma için neler diyeceksiniz? Bu paralel yapının finansörü müdür?

Hakan Fidan konusunu bilmiyorum. Bank Asya için ekonomiden sorumlu arkadaşlar bunu çok daha iyi biliyorlar. AK Parti döneminde bankacılık düzenlemesine gidildi. BDDK kuruldu. Bizden önce birçok banka battı. Banka vatandaşı mağdur etmeye yönelikse bunun için devlet önlem alır. Bu bir siyasi olay olsa çok daha önce yapılırdı. Bu risk altındaki vatandaşı korumaya yöneliktir. Bu teknik bir konudur.

- Başkanlık sistemi konusunda tam bir mutabaka var mı? AK Parti'nin seçim beyannamesinde böyle bir çalışma var mı?
Bu konu yeni değil. Bizim henüz seçim beyannamemiz oluşturuluyor. Biz çalışanlar basına bilgi vermeyiz. Seçim beyannamesiyle ilgili şu an hazılradığımız bir taslak oluşmadı. Seçim beyannamesi genel başkan açıklayacaktır.

- Bürokratların aday olması konusunda Davutoğlu'nun bir engelleme yaptığı doğru mudur? Kadın kotasının da yüksek olacağı söyleniyor.
Bürokratlar için bir engelleme olduğunu zannetmiyorum. Bu bürokratların kendi tercihleridir. Biz AK Parti'nin aday adayımız çok olmasını arzu ederiz. Öyle de sınırlama getirmeyiz. Kadın adaylarla ilgili bir kota uygulamıyoruz. En başından beri kadın vekillerimizi içinde en çok barındıran parti olduk.

Sizin de üçüncü dönemiz bundan sonra ne yapmaya düşünüyorsunuz?

Bu hareketin kurluşundan bu yana üç dönemdir vekillik yaptım, iyi çalışmalar yaptığımı da düşünüyorum. Bundan sonra da partimizin ve ülkemizin geleceği için çalışmalarıma devam edeceğim.

Kılıçdaroğlu seçim yasası değişsin önerisini nasıl yorumluyorsunuz?

Seçime kısa bir süre kalması doğru değil, seçim kanununda eksiklikler var düzeltilmesi gereken noktalar var ancak bu daha geniş bir dönemde tartışılmalı ancak bu seçime kadar herhangi bir değişiklik öngörmüyoruz.