Somali'de diriliş

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2015 Güncelleme 26 Ocak 2015, 02:05
Somali’de diriliş

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ülkeleri ziyaretinin ikinci durağı olan Cibuti'den ayrılarak beraberindekiler ile Somali'nin başkenti Mogadişu'ya geçti. Suudi Arabistan Karlı Abdullah'ın ölümü nedeniyle iki gün ertelenen gezi öncesinde Somali'de Türk heyetinin kaldığı otele yapılan terör saldırısına rağmen bu ülkeye giden Erdoğan, Mogadişu Havaalanı'nda Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ın Mogadişu Havaalanı açılış töreninde yaptığı konuşma sırasında Diriliş marşının çalınması dikkat çekti.

SOMALİ'YE 10 BİN KONUT

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud Adel Abdulle ile birlikte Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, TİKA tarafından başkent Mogadişu'da yaptırılan 200 yataklı hastanenin yanı sıra THY'nin haftanın her günü Mogadişu'ya sefer düzenleyeceğini söyledi. Erdoğan, Somali'de 10 bin konut yaptıracaklarını da müjdeledi.

TÜRKİYE ŞİFA YURDU

Somali'de tamamen Türkiye tarafında finanse edilen ve TİKA tarafından yaptırılan Somali-Türkiye Hastanesi'nin açılışında Somalili vatandaşlar Erdoğan ailesine büyük ilgi gösterdi.