Küba'ya Ortaköy Camii

Tarihi proje netleşti; Ortaköy Camii'nin bir örneğinin de Küba'ya yapılması için harekete geçildi. Caminin temelini ise Şubat ortasında Küba'ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan atacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2015 Güncelleme 19 Ocak 2015, 01:25
Küba’ya Ortaköy Camii

İÇİNDEKİLER

BOĞAZ'ın nadide eseri Ortaköy Camii Küba'ya da yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Küba'ya cami projesiyle ilgili çalışmalarını hızlandırırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Şubat ayının ortasında 4 bin Müslüman'ın yaşadığı Küba'ya yapacağı ziyarette caminin temelini atabileceği belirtiliyor. Erdoğan, Küba'ya çok özel Latin Amerika seyahati kapsamında gidecek. Diğer durakları Kostarika ve Meksika olacak. Erdoğan'ın programında Brezilya'nın da olabileceği kaydedildi. Erdoğan'ın ana gündemi Latin Amerika ile ikili ve ticari ilişkilerin gelişmesi olurken, dünyada yükselen İslamafobi ve ırkçılığa karşı da önemli mesajlar verecek.

KRİSTOF KOLOMB GÖRDÜ
Erdoğan, daha önce sık sık Kristof Kolomb'un anılarında Amerika kıtasına ayak bastığında Küba'da bir tepede cami gördüğünden bahsettiğini dile getirmiş ve kıtaya Müslümanlar'ın daha önce ayak bastığını ifade etmişti. Tartışmalara neden olan bu ifadesinden sonra Erdoğan, "Küba'da o tepeye cami yakışır" demişti. Aradan geçen süre içerisinde Küba hükümeti ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki görüşmeler neticesini verdi. Küba'dan izin çıkınca Erdoğan'a bilgi verildi. Erdoğan Ortaköy Camii'nin bir benzerinin yapılacağı projenin hazırlanması talimatını verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yürüttüğü prosedür çalışmaları tamamlandığında, Erdoğan, Küba ziyaretinde o camiinin de temelini atacak.

300 İŞADAMIYLA ÇIKARMA YAPACAK
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Latin Amerika seyahati Küba'dan ibaret olmayacak. Erdoğan netleşen program çerçevesinde kıtanın yükselen ekonomilerinden Meksika'ya da gidecek. Meksika ekonomisinin büyümesi, ABD'ye yakınlığının ve düşük maliyetlerin sağladığı yatırım imkanları ile kıtanın yeni cazibe merkezi haline geldi. Brezilya'nın popülaritesini geride bırakan Meksika ile ikili ve ticari ilişkilerin gelişmesi gündemde olacak. Erdoğan'a bu ziyaretlerinde Türkiye'nin çok önemli 300 iş adamı eşlik edecek.