O artık Özgür

Kaçakçıların peşinden gittiği Suriye'de 4 gündür alıkonulan Astsubay Özgür Örs, MİT'in müthiş operasyonu ile kurtarıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Milletimizin gözü aydın" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2015 Güncelleme 06 Ocak 2015, 13:47
O artık Özgür

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin Suriye sınırında kaçakçıların peşinden giden Öncü Hudut Karakolu Komutanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Özgür Örs Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) başarılı operasyonuyla kurtarıldı. Şanlıurfa'nın Akçakele Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Örs, Gaziantep'teki 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na götürüldü.

MÜJDE BAŞBAKAN'DAN
Astsubay'ın Kilis'te bulunan eşi Aylin Örs ve çocukları da askeri yetkililer tarafından eşi ile buluşması için Gaziantep'e gitti. Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken Davutoğlu, Twitter hesabından yayınladığı mesajda kaçırılan Astsubayın kurtarıldığını şöyle duyurdu: "Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayımızı ülkemize getirdik. MİT'in başarılı operasyonuyla yuvasına dönmekte olan askerimize, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Astsubayımızın ülkemize dönüşü nedeniyle milletimizin gözü aydın." Örs'ün kaçırılmasının ardından Davutoğlu'nun konu ile yakından ilgilendiği, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın düzenli olarak Başbakan'ı bilgilendirdiği belirtildi.

ÇATIŞMA ÇIKMADI
Dün de MİT'in operasyon için düğmeye bastığı ve sınırdışına geçerek alıkonulan astsubayı herhangi bir silahlı çatışmaya girmeden kurtardığı öğrenildi.

Mehmet BONCUK