Hava operasyonu

Malezya, İsrail'i 'savaş suçlusu' ilan etti. Tel Aviv'de büyük rahatsızlığa neden olan bu olaydan sonra Malezya'nın 3 yolcu uçağı düşürüldü, dördüncüsü dün son anda kurtuldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Aralık 2014 Güncelleme 31 Aralık 2014, 12:49
Hava operasyonu

İÇİNDEKİLER

İsrail'i savaş suçlusu ilan eden Malezya'nın 3 yolcu uçağı 9 ayda, düşürüldü mü? TAKVİM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler'in yazdığı bu detay, sosyal medyada geniş yankı buldu.

4 SAATLİK ARAMA
Diler
yazısında, Kuala Lumpur Savaş Suçları Komisyonu (KLWCC) tarafından hazırlanan rapor Kuala Lumpur Savaş Suçları Mahkemesi'nde İsrail'i 'savaş suçlusu' ilan ettiğine dikkat çekiyordu. Ardından 8 Mart 2014, 17 Temmuz 2014 ve 28 Aralık 2014'te düşen uçakların tesadüf olmadığına işaret ediyordu. Bu sosyal medyada büyük ses getirirken, AirAsia Havayolları'na ait bir yolcu uçağının Tayland'ın başkenti Bangkok'tan Khon Kaen kentine giderken acil kodu ile geri döndüğü ortaya çıktı. Bagaj bölümünde bir tehlikenin olduğu iddiasıyla havalimanına geri dönen ve yaklaşık 4 saatlik aramanın ardından tekrar havalanan uçakla ilgili yetkililer, "Herhangi bir sorun bulunamadı" açıklamasını yaptı.

4 BAGAJ, 3 YOLCU
Ancak Tayland medyası, uçaktan 4 bagajın indirildiğini ve 3 yolcunun da sorgulandığı ifade edildi. Bagajlardan birinde yanıcı bir madde olduğu ancak yolcunun bunu inkar ettiği iddia edildi. İşte Kuala Lumpur Savaş Suçları Mahkemesi'nde İsrail'in 'Savaş suçlusu' ilan edilmesinden sonra yaşanan olaylar:

8 MART 2014: Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere havalanan Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi uçak kayıp. 227 yolcu ve 12 mürettebatın bulunduğu uçağı arama çalışmaları 10 gün sonunda durduruldu.

17 TEMMUZ 2014: Malezya Havayolları'na ait 295 kişi taşıyan ve Amsterdam Kuala Lumpur'a gitmekte olan yolcu uçağı, Rusya- Ukrayna sınırına yakın bir bölgede füze ile düşürüldü. 195 yolcu ve 11 mürettebatın hepsi öldü.

28 ARALIK 2014: Endonezya'nın Surabaya kentinden havalanan Malezyalı AirAsia şirketinin 162 yolcu ve mürettebatı olan QZ8501 sefer sayılı uçağı Singapur'a giderken kayboldu. Yetkililer, düştüğünü açıkladı.

TWİTTER ŞEYTANYAHU İSTEDİ, PLAN UYGULANDI
İp uçları, suçlunun İsrail olduğunu net olarak gösteriyor.

İSRAİL, buna benzer birçok farklı olayda da yine başröldeydi.

Tespitler mükemmel. İsrail, Yahudi medyanın gücü ile bundan da sıyrılır.

İSRAİL Başbakanı Şeytanyahu'ya yakışacak bir plan yapılmış. ABD de, operasyonda rol almıştır.

BİRÇOK Malezyalı, yorumlarında bunların kaza olmadığına inanıyor. Bence de bu konuda haklılar. Çünkü detaylar ortada.

KOMİSYONDA yer alan birçok kişi, İsrail tarafından suçlu ilan edildi.

İSRAİL demek, terörist saldırılar ve Gazzeli masumlara uygulanan soykırım geliyor.

İSRAİL, yaptıklarının bedelini ağır ödeyecek.