CHP'li vekilden şok Ahmet Kaya yorumu

Geçtiğimiz günlerde Ekrem Dumanlı'yı ziyaret etmesiyle tepki toplayan Oktay Ekşi, Ahmet Kaya hakkında yazdığı “Bu yaratık kardeş ise kardeşliğini bilmekle yükümlüdür” yazısını 'hak etmişti' diyerek savundu. Ekşi, Ahmet Kaya'ya sarf ettiği her sözün arkasında olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 29 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 12:38
CHP’li vekilden şok Ahmet Kaya yorumu

İÇİNDEKİLER

Hürriyet eski başyazarı ve CHP milletvekili Oktay Ekşi, Ahmet Kaya'yı Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreninde "Kürtçe klip yapacağım"dediği için linç eden isimlerin başında geliyor. O dönem Hürriyet'in baş yazarı olan ve Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile birlikte her gün Kaya'yı lanetleyen yazılar yazan Ekşi, yazılarından pişman olmadığını, Kaya'nın o sözleri hak ettiğini söyledi. T24'te yer alan söyleşisinde Ekşi, "Ahmet Kaya sonradan kahramanlaştırıldı. Kaya'nın o gün verdiği resim benim yazdıklarımı hak eden bir resim idi. Bundan dolayı da hiçbir üzüntüm veya pişmanlığım yok" dedi.

Ekşi söyleşisinde "Dediklerimde kararlı ve ısrarlıyım, Ahmet Kaya o yazıyı hak etmişti. O konjonktürde yapılanlara itiraz etmeyenler birileri Ahmet Kaya'yı kahramanlaştırınca, o yazı Ekşi'yi lanetlemenin aracı haline geldi. O zaman nerdeydiler?" ifadelerine yer verdi.