"Öyle bir mektup bize ulaşmadı"

Başbakan Davutoğlu mektup iddialarını yalanladı...

Giriş Tarihi 26 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 26 Aralık 2014, 23:00
Öyle bir mektup bize ulaşmadı

İÇİNDEKİLER

Programda A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün Başbakan'a "Bugün internette belki dikkatinizi çekmiştir, şöyle bir mektup var; size ve bazı önemli üst düzey yetkililere, Zaman Grubu'nun Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın gönderdiği bir mektuptan bahsediliyor. Bu mektupta basın özgürlüğünün ciddi tehdit altında olduğundan dem vurulduktan sonra Zaman ve Samanyolu Televizyonu Gruplarına el konup kayyuma devredileceği iddia ediliyor, basın özgürlüğü ciddi tehdit altında deniliyor, bunlara da kaynak olarak benim anlayabildiğim kadarıyla Fuat Avni kaynak gösteriliyor. Daha önce söyledikleri doğru çıktı denilerek. Böyle bir mektup size ulaştı mı, bu iddialara ne dersiniz?" şeklinde bir soru sordu.



Başbakan Davutoğlu, Ekrem Dumanlı ile ilgili soruya şu cevabı verdi:

"Öyle bir mektup bize ulaşmadı. Bu bahsi geçen yayın organları hükümete yapılabilecek eleştirilerin sınırını aştılar. Bu gazetelere el mi koyuldu. Kendileri böyle bir şeyleri çıkartarak biraz da bir baskı atmosferi oluşturup tahrik ediyorlar. O gazetelerin kurulması için Anadolu'dan ne paralar toplandı. Onlar bu katkıları bulunurken hayır konuşulacak diye bu katkıları yaptılar. Açın bunların kanallarını bir tane olumlu bir şey yok.

Toplumda karamsarlık oluşturacak yayınlar, her türden sadece siyasi değil cinayet haberlerinden umutsuzluk haberlerine kadar. Hala da devam ediyorlar. Bunlara yardımda bulunan kardeşlerimiz bir mukayese yapıyorlardır. Türkiye dışından Türkiye'yi kötüleyen başka bir yapı yok. Türkiye'yi kötülemek için ne söylenecekse söyleyeceksiniz artık herkesin bir mukayese yapmaları lazım . Neler yayınladılar herhangi bir kısıtlama mı geldi.

Bu ülkenin ağır sorumluluğunu üstlenmiş bir vatandaş olarak söylüyorum bu devleti bir daha bu yapılar üzerinden dini olsun seküler olsun hiçbir topluluğun vatandaşlarımızın bir kesimine baskı yapamayacak. 12 yıldır bir gazete televizyon kapatıldı mı var mı böyle bir şey. Herkes yine görüşünü söyleyebilir ama başkasını özgürlük alanına giremezsin. Burada yapılan gazetecilik faaliyeti değil. Bir operasyon sonrası olmuştur.

Hukuk devletinde kimsenin imtiyazı yoktur hiçkimseye pozitif yada negatif ayrım yapılmaz. Bunun bir prosedürü var gereken neyse yapılır. Bir vatandaşa ne işlem yapılırsa Fethullah Gülen'e de o işlem uygulanır. Normal süreç neyse o işleniyor. Herkes de hesabını verir. "