Sahte Mehdi saçması

Mehdi olduğunu söyleyen adam, evinin penceresinden çevreye ateş açtı. Pompalı tüfekten çıkan saçmalar 3 polis memurunu yaraladı. Sahte Mehdi babasının arabasını yakmak istediği sırada etkisiz hale getirildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2014 Güncelleme 22 Aralık 2014, 00:00
Sahte Mehdi saçması

İÇİNDEKİLER

Sahte Mehdi dehşet saçtı! Erzurum'da motor ustası olan İrfan Gökdemir (42), Bursa'daki babası ile telefonda para yüzünden tartıştı. Telefonu kapattıktan sonra 2 çocuğu ve eşini Horasan'a bırakan Gökdemir, baba ocağına gitti. Motor ustası İrfan, babasını rehin aldı. Daha sonra babasının biriktirdiği kutudaki 10 bin lirayı alınca serbest bıraktı.

BENİ BEKLİYORLAR
Tek başına evin içinde kalan İrfan Gökdemir, "Ben mehdiyim. Beni İran'dan bekliyorlar. İran'a 'f' ekliyorsun, İrfan oluyor. Gerçek Mehdi benim" diyerek evinin penceresinden pompalı tüfekle çevreye ateş açmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin "teslim ol" çağrısına Gökdemir, ateş ederek cevap verdi. 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, hastaneye kaldırılırken, sokakta geniş güvenlik önlemleri alındı. Sahte Mehdi'nin direnmesi üzerine Özel Hareket ekiplerine haber verildi. Gökdemir bir süre sonra babasının otomobiline zarar verip, ateşe vermek istedi. Mutfak tüpünü de pencereden dışarıya çıkarttı.

8 BİN LİRA TAZMİNAT
Bunun üzerine mahalleye gelen itfaiye ekipleri, şahsa tazyikli su sıktı. Geniş güvenlik önlemleri alarak arka ve ön kapıdan içeriye giren Özel Harekat ekipleri, Gökdemir'i 4 saatlik uğraşın ardından etkisiz hale getirdi. İrfan Gökdemir'in daha önce Bursa'da yaşadığı ve Devlet Hastanesi'nde psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi. Öte yandan İş Mahkemesi'nde dava açan ve 8 bin lira tazminat kazanan Gökdemir'in bu parayı alamadığı için bunalıma girdiği ileri sürüldü. Sahte Mehdi İrfan Gökdemir ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.