Kolunu koparırız

'Yolsuzluk yapanın kardeşimiz olsa kolunu koparırız' diyen Başbakan Davutoğlu, CHP'ye yüklendi: Kılıçdaroğlu, paralel yapıya ne verdin, ne aldın? Şimdi soru sorma değil, hesap verme zamanı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2014 Güncelleme 22 Aralık 2014, 00:00
Kolunu koparırız

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün AK Parti'nin Ankara ve Bolu İl Kongresi'nde konuştu. ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'e ve CHP'ye sert mesajlar veren Başbakan, şunları söyledi:

KAMU DÜZENİ: Kamu düzeni ve çözüm süreci birbirinin alternatifi değildir. Kamu düzenini kim tahrip etmek isterse, onun karşısında çelik bir iradeyle duracağız.

KÖKLERİNDE DARBE VAR: CHP'nin zihniyet köklerinde darbe anlayışı var. Baktılar ki AK Parti döneminde darbe yapmak mümkün değil, gittiler Şişli Belediyesi'nde birbirlerine darbe yapmaya kalktılar.
Bir Şişli'yi idare edemeyen Türkiye'yi idare edebilecek beceriyi gösterebilir mi? Millet onlara değil 4 yıl değil 4 dakika bile iktidar yüzü göstermez.

İŞBİRLİĞİ YAPTIN MI?: CHP paralelcilerle siyaseti dizayn etme çabasında.

CHP'Lİ GÜLER İTİRAF ETTİ.
Paralelcilerle ne tür ittifak yaptıysanız açıklayın. Şimdi Kılıçdaroğlu'nun cevap verme vakti. Soru sorma değil, hesap verme makamında. 30 Mart'tan önce paralel yapıyla işbirliği yaptınız mı, yapmadınız mı? Kılıçraroğlu ne verdin paralel yapıya, ne aldın? Millet bunu bilmek istiyor. Bu ilişkileri ortaya çıkaracağız. Kılıçdaroğlu'nun akrabalarının kendi genel müdürlüğü zamanında SSK'ya girdiği belgelendi. 'İstifa ederim" diyen Kılıçdaroğlu, şimdi cevap zamanı.

İZİN VERMEYİZ: Paralel yapılanmaya izin vermeyeceğiz.
Demokrasimizin bir gereği olarak milli iradeden güç alanlar bu ülkeyi yönetecekler. Birileri, Pensilvanya veya başka bir merkezde, bürokrasi içinde örgütlenerek devleti yönetmeye kalkarlarsa hak ettiği cevabı alacaktır.

Ne zaman 'milli birlik' demişsek nabertler çıktı, çıkacak. Bir takım kumpaslarla bizi arkadan hançerlemeye çalışanlar çıkacak. Hiçbir namert bizim yürüyüşümüzü durduramaz.

14 ARALIK: 14 Aralık'ta yargıda başlayan süreç siyasi bir süreç değildir. Yurt dışındaki odaklar harekete geçti. Hükümetimiz aleyhine kirli bir kampanya başlattılar. Bu operasyonlarda herhangi bir şekilde basın özgürlüğünü ilgilendiren bir konu yok. Herkes hesap verme makamındadır. Devletin tasallut altına alınmasına izin vermeyeceğiz.

YOLSUZLUKLA MÜCADELE: 17-25 Aralık'ta milli iradeyle işbaşına gelmiş bir hükümeti yıkma çabası vardır.
Kim milli hazinemize yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, harama bulaşırsa kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız. Ama yolsuzluk iddiaları üzerinden milli idareye karşı kim harekete geçerse onu da durdurmaya kararlıyız.

YENİ ANAYASA SÖZÜ: Siyasetimizin, adaletimizin, yargımızın ve bütün anayasal kurumlarımızın tam ve doğru yerine oturması için Haziran 2015'ten sonra yeni bir anayasa için yola çıkacağız. Türkiye'yi dünyanın en itibarlı ülkesi yapmaya kararlıyız.

Eda IŞIK