Kirli ittifak

ABD'li Yahudi Profesör Norman Finkelstein'dan şoke eden açıklamalar: İsrail terörist bir devlettir. ABD'deki İsrail lobisi, Erdoğan hakkında karalama kampanyası yürütüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2014 Güncelleme 22 Aralık 2014, 00:43
Kirli ittifak

İÇİNDEKİLER

Türkiye üzerinde oynanan oyunlar bir bir gün yüzüne çıkıyor. Amerikalı Yahudi Profesör Norman Finkelstein de önceki akşam katıldığı ahaber'deki YazBoz programında bu oyunları gözler önüne serdi. "İsrail terör devletidir" diyen Prof. Finkelstien, "Türkiye'ye düşmanlık yapılıyor ve bunu İsrail lobisi yapıyor" şeklinde konuştu. ABD'deki İsrail lobisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında karalama kampanyası yürüttüğünü söyleyen Prof. Finkelstein'in çarpıcı sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

'YAZ DERLER YAZILIR'
Karalamaya karşı ittifak diye bir şey var ABD'de. Bu bir İsrail lobisi. İsrail bu karalamaya karşı ittifakı arar, 'Erdoğan ve Türkiye bize sorun çıkartıyor' der. Karalamaya karşı ittifak da New York Times'a yakın dostlarını arayarak bir şeyler yazmak gerektiğini söyler. Onlar da yazar.
Konunun benim Musevi olmamla alakası yok. Bu, gerçeğe dayalı olup olmamasıyla ilgili. Gerçeğe dayalılık esasında evet, İsrail terörist bir devlettir. Çıldırmış bir devlet. Meczup bir devlet. Hatta devlet başkanı bile 1.5 ay evvel İsrail toplumunun hastalıklı olduğunu söyledi.
İsrail toplumu sağa kaymış durumda. Kendileri hakkında başkalarının düşüncesi umurlarında değil. Sorumsuzca, ahlaksızca ve kriminal olarak kendi yolunda ilerliyor.
Ben uzun süreden beri Amerikan medyasını okuyorum. Erdoğan'ın antidemokratik şeyler yaptığını söylüyorlar. Ben bunu düşmanlık olarak adlandırmazdım. Daha kötüsü de olabilirdi

'ABD BÖLGESEL GÜÇ İSTİYOR'
ABD bağımsız, bölgesel, kendisinin kontrol etmediği güç istemiyor. Kontrol edebildiği bir bölgesel güç istiyor. Çünkü Ortadoğu'da çıkarları söz konusu. İsrail ve ABD arasındaki çıkarlar, bölgesel düzeyde, temel olarak aynı. The Economist, The New York Times'ın Türkiye'ye saldırdığını gördüğünüzde bu ille de İsrail yüzünden olmuyor. ABD muktedir elitleri de Türkiye'nin bağımsız olmasını istemiyor. n 2008-2009'da Dökme Kurşun sırasında ve Mavi Marmara sonrasında düşmancaydı. 2012 Kasım ayında, İsrail'e terörist devlet dediğinde... Evet Tükiye'ye karşı düşmanca olunan dönemler vardı ve sanırım bunu yapan da İsrail lobisiydi.

'Yahudi lobisi ABD'de etkili'
"Amerika'da Yahudiler önemli bir nüfuza sahiptir. Bunu inkar etmeyeceğim. New York Times üzerinde, Washington Post üzerinde, ana haber ağları üzerinde önemli bir nüfuza sahip. Bu doğru. Ama Yahudiler'in kişi olarak çıkarları olması ile Amerikan ve İsrail çıkarlarına hizmet etmesini ayırmak gerekir."

'Türkiye'ye saldırıları İsrail dikte ettiriyor'
Geçmiş yıllarda Türkiye'nin ABD için ilgi alanı olmadığını söyleyen Prof. Norman Finkelstein, sözlerini şöyle sürdürdü: "O belirli dönem boyunca Türkiye çok fazla ABD'nin ilgi alanında değildi. Daha çok İran'a, Irak'a ve tabii ki Afganistan'a odaklıydı. Türkiye o dönemde pek fazla ilgisini çekmiyordu. 2008-2009 Gazze katliamlarından ve galiba Mavi Marmara'dan sonra Türkiye'ye yönelik saldırıları Yahudi çıkarlarının İsrail çıkarlarının
dikte ettiğini söylemek doğru olabilir."