İnönü'nün koruma ordusu

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül, yeni başkan Hayri İnönü'yü tehdit etti. İnönü de belediye içinde 6, dışarı da ise 5 toplam 11 koruma ile dolaşmaya başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2014 Güncelleme 17 Aralık 2014, 01:38
İnönü’nün koruma ordusu

İÇİNDEKİLER

Mustafa Sarıgül ile oğlu Emie Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'ye birçok kez darbe yapmaya kalkıştı. Defalarca tehditler savuran Sargül ailesi, yakınlarına "Şişli bizim, kimseye yedirmeyiz" minvalinde açıklamalar yaptı. Ardından tehditler savuran Sarıgül ailesi, İnönü'nün pes etmemesi üzerine taktik değiştirdi. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sargül, U dönüşü yaptı ve "Başkanımızın emrindeyim. Onu seviyorum. Kendisinin talimatı üzerine kilise çatısını inceleyeceğim" dedi.

SARIGÜL NE YAPACAK?
Ancak İnönü, bu 'çarkçı' taktiği de yutmadı ve koruma sayısında artışa gitti. Tam 11 koruma ile dolaşmaya başlayan İnönü, belediye içinde 6'sını hiç yanından ayırmadı. Çünkü İnönü'nün, "Sarıgül ailesinde gelebilecek her türlü saldırıya karşı, tedbirli olmak zorundayım" dediği öğrenildi. İnönü, Sarıgül alisenin tehditleri üzerine bir süre önce ABD'ye kaçmak zorunda kalmıştı. Ancak İnönü'ye destek verenlerin çabası sonucu Türkiye'ye dönen İnönü'nün, Sarıgül ailesinin tehditlerine pabuç bırakmayacağını belirttiği ifade edildi. Mustafa Sarıgül'ün de, Beykoz Konakları'ndan istediği desteği alamadığı ve bu nedenle yeni bir yönteme başvurmak için inzivaya çekildiği de iddialar arasında.

SERMAYENİN DESTEĞİ BİTTİ
Mustafa Sarıgül'
ün en büyük hayali olan CHP Genel Başkanlığı'na aday olmasının şimidilik söz konusu olmaması nedeniyle Şişli'nin daha da önemli olduğuna dikkat çekildi. Yıllardır büyük destek aldığı İstanbul sermayesinin de artık daha dikkatli adım atması nedeniyle moralinin bir hayli bozuk olduğu belirtilen Sarıgül'ün hata üstüne hata yapması gözlerden kaçmadı.

MECLİSİ ELE GEÇİRMİŞLER
Şişli Belediyesi'nde yaşanan İnönü-Sarıgül geriliminde çok ilginç bir detay da gözler önüne serildi. Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'ün tehditler savurmasının arka planında belediye meclisinin yattığı ortaya çıktı. Başkan İnönü, makamının dışında belediye meclisinde de yalnız olduğu kesinleşti. Belediyenin karar organı olan meclisin 36 üyesinden 26'si Mustafa Sarıgül'e yakın isimlerden oluştuğu belirtildi. Başkan Hayri İnönü'nün istediği hiçbir kararı meclisten geçiremeyeceğine dikkat çekildi.