Feyzi İşbatıran

Eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, hakaretten gözaltına alındı. Adliyeye çıkartılırken yumurta yağmuruna tutuldu ve yumruklandı. Ardından tutuklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2014 Güncelleme 09 Aralık 2014, 01:32
Feyzi İşbatıran

İÇİNDEKİLER

Turgut Özal'ın özel kalem müdürü, danışmanı ve eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, hakaretleri yüzünden hapsi boyladı. İşbaşaran, hakkında yakalama kararı olduğu için İstanbul Beyoğlu'nda kaldığı otelde önceki gün gözaltına alındı. Ancak ağzından küfür eksik olmayan İşbaşaran, yine bir skandala imza attı. Gözaltı işlemi sırasında polisten biraz zaman isteyen İşbaşaran, otelde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küfür ve hakaret içeren tweet'ler atmaya devam etti.

AHLAKSIZLIĞIN BÖYLESİ

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftiralar atan İşbaşaran büyük tepki topladı. Polis sorgusunun ardından adliyeye götürülen hadsiz İşbaşaran, burada saldırıya uğradı.

5 YIL KADAR CEZASI VAR

İşbaşaran'ın hakaretlerini protesto eden bir grup, soluğu adliye önünde aldı. Eski vekili yumurta yağmuruna tuttu. Bu sırada birkaç kişi, polis kontrolünde adliyeye götürülen İşbaşaran'a yumruklar savurdu. Hakim karşısına çıkan İşbaşaran, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanarak hapse atıldı. Bu suçu düzenleyen TCK'nın 299. maddesi, Feyzi İşbaşaran için 1 yıl 4 aydan, 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası öngörüyor.

Veli SARIBOĞA-Mustafa KAYA