"Neredesiniz tencere tavacılar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASKON'un 9. Olağan Genel Kurulu toplantısına katıldı.

Giriş Tarihi 06 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2014, 14:32
Neredesiniz tencere tavacılar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Saray'ında düzenlenen Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin (ASKON) 9. Olağan Genel Kurulu toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Peygamber Efendimiz "Bir zaman gelecek İmanı elde tutmak çok zor olacaktır" diye buyurmuştu. Bu kor ateşi tutanlar var. Her daim hakkı savunduğunuz için her birinizi kutluyor. Allah sizlerden razı olsun diyorum.

Asil duruş sergilemek tarihin her döneminde çok zordur. Dik duruş her dönem zordur. Sabreden zafere ulaşmıştır.

Rehavete kapıldığımız anda kalbimizdeki hakikat kaybolur. Ekonomide, milli iradenin tecellisinde rehavete tahammülümüz yok.

Bu salondakilerin birçoğu 1980 darbesinin nasıl ülkenin üzerinden silindir gibi geçtiğini gördüler. 28 Şubat'ta da bunu iliklerine kadar hissettiler.

Millet iradesine taaruz etmeyeceklere inanırsak kazanılmış hakları kaybederiz.

Zaman zaman birileri çıkıyor son 1.5 yıl içinde yaşananları küçük göstermeye çalışıyorlar. Sözüm ona gazetecilere, yazarlara bakın.

Yaşananları meşrulaştırmak istiyorlar.

Ben birkaç soru sormak istiyorum:

Eğer gezi olayları kontrol altına alınmamış olsaydı acaba Türkiye bugün nerede olurdu? Bu sorunun cevabını vermezler. Mısır'da, Ukrayna'da bunun cevabı verildi. Bir günde 3 bin insanın öldürüldüğü bir ülke yoktur. Yüzde 52'yle seçilmiş Cumhurbaşkanına darbe yapıldı ve içeri atıldı.

Şu anda binlerce insan Mısır zindanlarında yatıyor. Bunların demokrasiyle alakaları yok. Bugün demokrat geçinenlerin nasıl antidemokrat olduğunu gördük.

Bugün Ferguson'u, Arizona'yı gördük. Elinde silah yok, molotof yok ama adamı öldürüyor. Polis kendini savunurken hakkını koruyor. Paralel yargı 8 yıla mahkum ediyor.

Yalova'da kesilen ağaç değil miydi? Kadıköy'den Taksim'e yürüyen zat neredesin? ODTÜ'de kesilenler ağaç değil miydi? Bakırköy Belediyesi'nin kestiği ağaç değil miydi?

Neredesiniz tencere-tavacılar? Mesele sadece ağaç olsaydı buralar için neredesiniz?

Orada sadece samimi davranan biri vardı: Mesele sadece ağaç değil sen hala anlamadın mı? diyenler vardı.

17-25 Aralık darbe girişimi değil miydi? Benim hakkımda dönemin Başbakanı diye yazıyor. Muhalefet partileri ikna edilmiş, hangi gazetenin ne yazacağı bile belliydi.

Muhalefet partilerinin ve medyanın üzerinde ağır baskı ve şantajı var.

Ana muhalefet partisinin lideri şahsıma adaba aykırı sözler söyledi. Şahsımla alakalı zihinsel özürlü değil mi diyor? "Cumhurbaşkanına zihinsel engelli demek lütüftur. O akılsız. Hem o engelliye hem bize hakaret ediyor. ancak kaset ve şantaj böyle birini bir partinin başında tutabilir.

Engellilerle yapılan bir toplantıda bu sözleri söyleyen bir partide asla genel başkan olamaz.

Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün derler. Böyle bir genel başkanlık ancak bir şantajla mümkün olur. O kaset olmasa bundan genel başkan falan olmazdı.

O zaman o partiyi esir aldılar. Ama milletin partisini esir alamadılar.

MGK'da ulusal güvenliğimizi tehdit eden her kimse üzerine gidilir. Legal görünümlü illegal yapı. Paralel Yapı böyle tarif edilmiştir. Bütün cemaat ve vakıfların hedef alındığı haberi alçakça bir yalandan ibarettir.

Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmedikçe herkes faaliyetlerinde özgürdür.

17-25 Aralık darbe girişimini beceremeyenler bundan vazgeçmiş değiller. 6-7 ekim olaylarında nelerin yaşandığı görüldü.

Biz 26 maddelik bir paket hazırladık. Bu paketin içinde partilerin kapatılmasını ortadan kaldıran yasa vardı. O dönem CHP, HDP ve MHP salonu terk etti.

O gün bu hareketi yapanlar bugün iktidar partisini suçluyorlar. O gün bunu hazırlayan biziz bu işten kaçanlar onlar.

Şimdi çıkmış barajlar kalksın. Biz bunu da teklif ettik. Ona da yanaşmadılar. Bu anamuhalefetin başkanı akşam başka sabah başka. Türkiye'de kim en iyi yalan söyler derse bu kişidir.

Birileri diyor ki, Cumhurbaşkanı bunlara cevap verir mi? Verir ben farklı Cumhurbaşkanıyım. Böyle olacağımı da söyledim.

Beştepe'de yapılan sarayla ilgili sabah akşam yalan söylüyor. Bu adamı devleti de bilmiyor. Dünyayı da gezmemiş. SSK'yı nasıl batırdığı ortada.

Şimdi çıkmış başka başka şeyler söylüyor. Kalkıyor 1000 odalı diyor. Bunu da bilmiyorsun 1150 küsür oda. Biz orada Cumhurbaşkanlığı ihtiyacının karşılığını yapıyoruz.

Köşede binada kalsaydınız. Neden öyle dev binalar yaptınız? Bunlar da büyük düşünmek gibi bir şey yok. Bunlara bir şeyi hatırlatmamız lazım: Büyük devlet idealini düşünenler büyük düşünürler. Biz bu adımlarımızı atarken adımlarımızı bu yönde atıyoruz.

İstanbul'a gelen turist nereye gidiyor? Topkapı, Sultanahmet.

Cumhuriyet döneminden bir şey gösterebiliyor muyuz? Yok. Bizimde neslimize bu yapıları bırakmamız lazım.

Büyüklerimiz ne güzel demiş "İtibardan tasarruf olmaz." Ecdadımız da bu hassasiyetle yapmıştır. Anakara'da yaptırdığımız Engelliler Saray'ını ziyaret ettik. Orada kardeşlerimizden biri 'Sayın Cumhurbaşkanımız saray nasıl? Biz de onları ertesi gün davet ettik.

Tüm muhtarlarımızı oaraya davet edeceğiz. Cumhurun temsilcileri kendi saraylarını görsün. Bunlar milletin sarayını hazmedemiyorlar.

Bunlar durmadan hesap ediyorlar. Buckingham Saray'ı tadilata gidiyor. Sadece tadilatı için 5 milyar pound harcandı.

Geçen gün Türkmenistan'a gittik her yerde bu yapılardan var. Bunlar Boğaziçi köprüsü'ne karşıydılar, Fatih Sultan Mehmet'e, Yavuz Sultan Selim köprüsüne de karşıydılar.

Biz ne olursa olsun Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Biz sabrettik, asil duruş sergiledik.

30 Ağustos resepsiyonunda Yavuz Bingöl'le Yemen Türküsü'nü söyledik. Hemen linç edilmeye başlandı. Bugün de bu linç devam ediyor. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bütün sanatçılar sizin gibi düşünmek zorunda mı? Sizin gibi düşünmeyenlere tu kaka demek sizin anlayışınız.

Alev Alatlı'ya da aynısını yaptılar. Ahmet Kaya'nın bu ülkeden gidişi boynumuzu bükmüştür. O gün bu yazıları yazanlar hasta ruhludur.

Kalkıyor benim Başbakanımla aramı açmaya çalışıyor. Yok başbakan yolsuzluk yapmazmış Cumhurbaşkanı yolsuzluk içindeymiş. Senin nerede belgen? Biz eğer yolsuzluk içinde olsaydık senin patronunun yolsuzluklarını ortaya çıkaramazdık.

Bütün sanatçılarımıza sesleniyorum: cesur olun. Hiçbir sanatçımızın tahkir edilmesine izin vermeyeceğiz.Biz hiçbir zaman kutuplaştırmanın yanında olmadık. Bizim her yerde söylediğimiz şey: Adalet. Biz adaletin hükmedilen bir yer istiyoruz. Bu yüzden dünya 5'ten büyüktür. Biz gayret edeceğiz tevfik Allah'tan.

Biz ezberleri bozuyoruz. Ekonomide yapamaz dedikleri ne varsa yaptık. Faiz belasından bu ülkeyi kurtarmaya mecburuz.

Bu kadar yüksek faizle yatırım olur mu? Maliyet düşer mi? Bunu çözeceğiz. Bu mantıkla enflasyon düşmez.

Türkiye'de en fazla kazanan sekör finans. Neden? Çünkü garibanın parasını topluyor. Bunu çözeceğiz. Buna izin vermeyeceğiz.

On yıllar boyunca bizim Ortadoğu'yla iş yapmamızı engellediler. Biz oraya döndüğümüzde yeşil sermaye dediler. Yüzünü doğuya döndü dediler.

Afrika'nın tüm zenginliklerini sömürdüler. Biz oraya gidince rahatsız oldular. Sayın Putin'in buraya gelmesi birilerini rahatsız etti. Ama bir taraftan Putin'i istemeyenler kendileri arkadan Rusya'yla iş çevirdiler. Bizim iardemiz kimsenin ipoteğinde değil. Geçti o devir. Artık kazan kazan dönemi var. Bizden rahatsız olanlar olsa da biz yolumuza devam edeceğiz.