Bu skandalı yayın

Gezi'de Türkiye'den çıkmayan CNN, ABD'deki eylemleri yayınlamadı. Bunun üzerine protestocular kanal binasının önüne gidip gösteri yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2014 Güncelleme 28 Kasım 2014, 02:10
Bu skandalı yayın

İÇİNDEKİLER

ABD polisi siyahi genç Michael Brown'ı katletti. Jüri, polisi aklayınca ortam gerildi. Protestocular ülkenin dört bir yanında harekete geçti. Silahsız gencin ölümüyle ilgili adalet talep eden göstericiler, dün de isyan ateşini körükledi. Ferguson kasabasında başlayan 'adalet' protestoları ABD'nin 186 şehrine yayıldı. Gösterilere toplam 4 milyon kişi katıldı.

BİNLERCE KİŞİ TEK SES OLDU

Tüm bunlar yaşanırken Türkiye'deki Gezi olayları sırasında 24 saat canlı yayın yapıp, hemen her fotoğrafı ve videoyu "Türkiye'de polis şiddeti" manşetleriyle dünya gündemine taşıyan CNN ise ABD'deki gösteriler görmezden geldi. Atlanta'daki göstericiler dün CNN International'ın binası önüne gitti. Hem kanalı hem de Türkiye merakıyla tanınan ünlü sunucu Christian Amanpour'u protesto etti. Amanpour kalabalık protestocu grubuna karşı herhangi bir açıklama yapmadı; sessizliğini korudu. Gösterilerin bir adresi de New York'taki Fox News'ti. Kanal binasının önünde toplanan binlerce kişi, Ferguson'daki olaylarla ilgili yanlı yayın yaptıkları gerekçesiyle sert tepki gösterdi.