1 gecelik hapis

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2014 Güncelleme 27 Kasım 2014, 00:47
1 gecelik hapis

İÇİNDEKİLER

Münevver Karabulut cinayetinde suçluyu kayırmak suçundan aldığı 3 yıl hapis cezası nedeniyle hakkında yakalama kararı olan işadamı Hayyam Garipoğlu havalimanında gözaltına alınarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Garipoğlu'nun Sümerbank davasında yattığı 1.5 yıl hapis cezasının bu cezasına sayılacağı ve bugün denetimli serbestlikle tahliye edileceği öğrenildi.

LONDRA'DAN GELDİ

Hayyam Garipoğlu, Münevver Karabulut cinayetinde yeğeni Cem Garipoğlu'nun yerini bildirmediği gerekçesiyle aldığı 3 yıl hapis cezası, 28 Mart 2012'de onandı. Kararın infazı için tebligat gönderilen adreslerde bulunamayan Garipoğlu hakkında yakalama kararı çıktı. Yurt dışı yasağı olmayan Hayyam Garipoğlu 21 Mayıs 2012'de Almanya'ya gitti. Sümerbank davasında 1.5 yıl hapis yattıktan sonra 2002'de tahliye edilen Garipoğlu, zimmet suçundan 6 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak ceza Yargıtay'ca kesinleşmedi

'MAHSUP' BAŞVURUSU

Garipoğlu, Türkiye'ye gelmeden önce avukatları, 1.5 yılın bu cezaya sayılması için Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi 'mahsup' başvurusunda bulundu. Mahkeme başvuruyu kabul etti. Bunun üzerine Garipoğlu ülkeye döndü. Dün Londra'dan gelen Garipoğlu, Metris Cezaevi'ne gönderildi. Bugün ise Silivri Cezaevi'de işlemleri tamamlandıktan sonra denetimli serbestlikten faydalanarak salıverileceği belirtildi.

Osman ASİL TÜRK