Tarhan hesap sordu

Kılıçdaroğlu, MİT'i CHP'yi bölmekle suçladı. Ancak partisinden istifa eden ANAPAR Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan sert çıktı: "CHP'nin bölünmesi söz konusu ise bunun sorumlusu kim herkes biliyor! Bir hesap uzmanı bu kadar hata yapar mı!"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2014 Güncelleme 25 Kasım 2014, 02:04
Tarhan hesap sordu

İÇİNDEKİLER

CHP, yine krize daldı! Emine Ülker Tarhan'ın istifasıyla başlayan süreç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla tavan yaptı.

Kılıçdaroğlu, "MİT'in içinde bir grubun sadece CHP için görevlendirildiğini biliyoruz. CHP içinde karışıklık çıkarmak ve daha bir sürü başka şey için yapıldı bu görevlendirme. Ulusalcı arkadaşlarımızı uyarıyorum" sözleri krizi patlattı.

CHP'nin bölündüğü yönündeki iddialara tepki gösteren Tarhan, eski genel başkanını şu sözlerle cevapladı: "CHP'nin bölünmesi söz konusu ise bunun sorumlusu kim herkes biliyor... Hangi kararlar, hangi dışlayıcı tutumlar, hangi disiplin tehditleri, hangi çifte standartlar, hangi hesap hataları... Bir hesap uzmanı bu kadar hesap hatası yapar mı? Yaptı işte." Eski bir hesap uzmanı olan Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Tarhan'ın açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı.

KANSERE DÖNERSİNİZ

"Gücünüzü iktidarda göstermelisiniz" diyen Emine Ülker Tarhan, şöyle devam etti: "Bazı milletvekilleri üzerinden bir ayrıştırmaya girerek bir konsolidasyon sağlama çabası bana çok tanıdık geliyor. Gücünüzü iktidara göstermelisiniz. Yoksa parti içi koltuk kapma yarışları, başarısızlık bekleyip, pusuya yatan kurmaylar derken sürekli metastaz yapan kanser hücrelerine dönersiniz. Bu kabul edilemez." Bu arada Tarhan, "CHP'den başka istifalar olabilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Onu CHP yöneticilerine sorun, ben bilemem."

Emine Ülker Tarhan, "Genel seçimlerde başarısız olunması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıkta kalma şansı nedir?" yönündeki soruyu ise "Şu anda genel başkanlık için sıraya girmiş çok sayıda yönetici olduğu söyleniyor, ama ben artık CHP'yi konuşmak istemiyorum" şeklinde yanıtladı.