Gaz odası

Suriyeli Almahawi ailesinin çocukları, sobanın kovasını çıkarıp, odalarına koydu. Kovadan sızan karbonmonoksit gazı, yaşları 7 ile 18 arasında değişen 5k ardeşi zehirleyip öldürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2014 Güncelleme 23 Kasım 2014, 00:00
Gaz odası

İÇİNDEKİLER

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne gelen Suriye uyruklu 5 çocuk kömür sobasından çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendi. 11 kişilik Almahawi ailesinin çocukları olan Cemile Almahawi (18), Ala Almahawi (14), Ahmet Almahawi (11), Nesri Almahawi (9) ve Gifran Almahawi'nin (7) cansız bedenleri sabah saatlerinde bulundu.

SOBANIN KOVASINI KOYUP UYUDULAR
Anne ve babasının kullandığı kömür sobasındaki kovayı kendi odalarına getirerek ısınan 5 kardeş odada uykuya daldı. Ancak sabah saatlerinde anne ve babanın odaya girmesiyle 5 kardeş yataklarında ölü bulundu. Haber verilmesi üzerine eve polis ve sağlık ekipleri geldi. Yapılan incelemede 5 kardeş kömür sobasından çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendiği öğrenildi. 5 evladını birden kaybeden baba Mehmet Almahawi ve anne Meliha Almahawi çocuklarının cansız bedenlerinin evlerinden çıkarılışını gözyaşları içerisinde izledi.

CENAZELERİ SURİYE'YE GİDECEK
Korkuteli Cumhuriyet Savcılığı olay yerine gelerek gerekli incelemeyi yaptıktan sonra 5 kardeş, otopsi için Korkuteli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsileri yapılan Almahawi kardeşler, Mardin'in Kızıltepe ilçesine gönderildi. 5 kardeşin cenazeleri buradan Suriye'ye gönderilerek defnedilecek. Almahawi ailesinin direkt olarak Suriye'deki savaştan kaçarak Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne geldikleri öğrenildi.


Adem DURMAZ