Cemaatin Kaplan'ı

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'ın cemaate para aktarmaları için müdürlere baskı yaptığı iddia edildi. Baskıya boyun eğmeyince işinden olduğunu söyleyen Bildiş, dava açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2014 Güncelleme 23 Kasım 2014, 01:36
Cemaatin Kaplan’ı

İÇİNDEKİLER

Paralel baskıya dayanamayan KOSGEB İl Müdürleri, soruşturma açılmasından ve başka yerlere tayinlerinin çıkacağı korkusuyla KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'ın hesabına binlerce lira yatırdı. Himmete karşı çıkan KOSGEB Denizli Bölge Müdürü Kemal Bildiş de önce Kahramanmaraş'a uzman yardımcısı olarak sürgüne gönderildi. Zorunlu emekli edilen Bildiş, açtığı davayla görevine geri dönse de paralel yapının baskısına dayanamayınca kendi isteğiyle emekli oldu. KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'dan şikayetçi olan Kemal Bildiş, "Bana kurban adı altında KOSGEB'ten destek alan yüzlerce esnaftan himmete para toplamamı istedi. Müdürlükten uzman yardımcılığına düşürülmem, sonra re'sen emekli edilmek istenmemin sebebi, benim KOSGEB üzerinden Fethullah Gülen cemaatine ve kendisine bağış adı altında para vermek istememem ve buna karşı sergilediğim tavırdır" dedi.

OĞLU İHBARDA BULUNDU
Oğlu Emrecan Bildiş'in (20) Haziran 2014'te polise ihbarda bulunması üzerine baba Kemal Bildiş ve eşinin ifadesi alındı. Kemal Bildiş, hakkında soruşturma yürüttüren Mustafa Kaplan'ın yaşattıklarını şöyle dile getirdi: "Mustafa Kaplan'ın eşi Nurgül de eşimi arayıp, 'Ahirette rahat etmenin gerekleri var' diyerek para istemiş. Eşim de gizlice 3 bin 500 lira yatırmış. Kaplan'a sorduğumda hizmet hareketi mensubu olduğunu paranın oraya gittiğini söyledi."

'BAŞBAKAN'A ŞİKAYET ET
Kemal Bildiş, şikayet edeceğini söyleyince Mustafa Kaplan'ın kendisine, "Git istersen Başbakan'a şikayet et" dediğini belirtti. Bilgiç ayrıca, Manisa KOSGEB Müdürü Recep Ö.'nün 30, İstanbul İl Müdürü Selahattin K.'nın da 4 bin liralık banka dekontunu gördüğünü kaydetti.

Ali OKTAY