Sahte damada 5 yıl hapis

Evli ve 5 çocuğu olduğu halde, kendi fotoğrafını yapışıtırdığı arkadaşının kimliğini kullanarak aşık olduğu kızla evlenen Ahmet Çiftçi, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2014 Güncelleme 22 Kasım 2014, 01:16
Sahte damada 5 yıl hapis

İÇİNDEKİLER

Adana'da aşık olduğu Hicran Taş (Kalem) ile evlenebilmek için İsmail Taş isimli arkadaşının nüfus cüzdanına kendi resmini yapıştıran evli ve 5 çocuk babası Ahmet Çiftçi yargılandığı davada kendini savundu. Ahmet Çiftçi, sevdiği kadının evli ve 5 çocuklu olduğunu bildiğini iddia ederek, "Hicran ile Facebook'ta tanıştık. Adını Ahmet olarak bildiğine dair bana gönderdiği mesajlar var. Ancak evli olduğum için ailesinin bana karşı çıkacağını söylüyordu. Böyle bir yola başvurmamızı istedi" dedi.

ÜST SINIRDAN CEZA

Geçtiğimiz ay sahte evlilikten bir kız çocuğu dünyaya getiren Hicran Taş ise, sanığın ilişkilerinin başladığı günden itibaren yalan söylediğini ileri sürerek, "Evli ve 5 çocuklu olduğunu benden gizledi. Sanığı İsmail Taş olarak tanıdım. Son dönemde borçlarım var diyerek benden sürekli para aldı. Beni kandırdı" diye ifade vermişti.

Hakim, sahte nüfus cüzdanı düzenleyerek Hicran Taş ile evlenen Ahmet Çiftçi'yi "Resmi belgede sahtecilik" suçundan üst sınır olan 5 yıl hapisle cezalandırdı. Karar, Yargıtay'da onanırsa, sahte damat cezaevine gönderilecek. ;

Nazan ERDEM