Abdürrahman kurtaramadı

IŞİD, infaza doymadı. Toplu katliam yaptı. Kafası kesilenler arasında Müslüman olup adını Abdürrahman olarak değiştiren ABD'li rehine de vardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2014 Güncelleme 17 Kasım 2014, 01:38
Abdürrahman kurtaramadı

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü IŞİD, kan kustu. Katiller, toplu katliam gerçekleştirdi. Halep'te aralarında Suriyeli asker ve pilotlarında da bulunduğu 100'e yakın kişiyi kafalarını keserek infaz etti. Kurbanlar arasında örgüt tarafından 2013'te rehin alınan Irak'ta yardım için bulunan ABD'li sağlık görevlisi Peter Kassig (26) de vardı. IŞİD, Kassig'in bir militan tarafından kesilmiş başını gösteren bir video yayımladı.

IRAK'TA BÜYÜK OPERASYON

Kassing'in 16 dakikalık ölüm videosunun başında, çok sayıda Suriye askerinin aynı şekilde kafaları kesilerek infaz edilişi gösterildi. Kassig'in Müslümanlığı seçip Abdülrahman ismini aldığı iddia edildi. Kassig'in ailesi oğullarının serbest bırakılmasını istemişti. IŞİD İngiliz yardım görevlisi Alan Henning, Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile İskoç yardım kuruluşu çalışanı David Haines'i de başlarını keserek öldürmüştü. Öte yandan ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in temaslarda bulunduğu Irak ordusu IŞİD'in elindeki köyleri kurtarmak için Diyala'da operasyon başlattı. 150 IŞİD militanı öldürüldü.