Küba'ya cami yakışır

Cumhurbaşkanı, Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanışında ezber bozan açıklamalar yaptı: Amerika'yı Kolomb'dan önce Müslümanlar keşfetti. Kolomb da Küba'da bir cami gördüğünden bahseder. O camiyi tekrar yapalım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2014 Güncelleme 16 Kasım 2014, 01:02
Küba’ya cami yakışır

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Kristof Kolomb'dan 300 yıl önce ABD'yi 1178'de Müslüman denizciler keşfetti. Colomb bile hatıralarında Küba'daki camiden bahseder'' diyerek Amerika'nın keşfine de değindi. İşte Erdoğan'ın ezber bozan konuşmasından satır başları:

KÜBA'YA CAMİ: Önümüzdeki günlerde Küba'ya bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Kristof Kolomb anılarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahseder. Ben şimdi Küba'lı kardeşimle konuşurum. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır. Yeter ki izin versinler, olur desinler.

AMERİKA'YI MÜSLÜMANLAR KEŞFETTİ: 1866 yılında Ümit burnundan geçmek üzere, yola çıkan bir gemi, Brezilya'nın Rio şehrine varmıştı. Abdurrahman Efendi, Brezilya'da kaldı. İnsanlara İslam'ı anlattı. Kurtuluş savaşında Arjantin ve Latin Amerika ülkeleri, Kızılay aracılığıyla yardım göndermiştir. Kristof Kolomb'dan 300 yıl önce ABD'yi 1178'de Müslüman denizciler keşfetti. Latin Amerika'nın İslamla tanışması 12. yüzyılda başladı.

İSLAM KÖLELEŞTİRMEZ: İslam dini, asla sömürmenin, köleleştirmenin amacı olmadı. Başkaları, daha çok sömürmek için kullandılar. Afrika'dakilerin sömürge için kullandığı ifade. İncil ve toprağımız vardı önce. Sonra elimizde sadece İncil kaldı. Bizim dinimizde, cebir yoktur. Kılıç zoruyla, Müslümanlaştırmak yoktur.

BM BARIŞA HİZMET ETMİYOR: Bizim Allah'tan başka kimseye kul olmaya hakkımız yoktur. Afrika'nın, Latin Amerika'nın petrolleri nasıl sömürüldüyse, bu kirli senaryoda Müslamanların kanı var. Onun izin Müslümanların zayıflaması için her türlü oyun devreye sokuluyor. Bunlar komplo teorisi değil. Bosna'da katliamı izlediler. Birleşmiş Milletler'in reforme edilmesi gerek. BM dünya barışına hizmet etmiyor. 5 daimi üye içinde bir tane Müslüman ülke yok. 3 kıta var. Avrupa, Asya, Amerika. İsrail ile ilgili kararlar uygulanıyor mu?

YALAN SÖYLEYEN TARİH: Batılı kaynakların aksine bazı doğu kaynaklarında Amerika'ya giden ilk denizcilerin, 900'lü yıllarda Kurtuba halkından bir grup olduğu yazılır. Sonraki tarihlerde Berberî sultanı da, 3000 kayıkla Amerika'ya gitmiştir. Kristof Kolomb hâtıralarında Küba'da Berberî kabileler gördüğünü ve Arapça konuştuklarını anlatıyor. Kolomb, 1498'de Haiti'den yazdığı mektupta, İslim alimi İbn-i Rüşd'ün yeni dünyanın varlığı hakkında kendisini bilgilendirdiğini belirtir.