Panzer lobisi

Demirtaş Kobani için sokağa çağırdı. Paralel çete fırsatı kaçırmadı. Van'da iki polisin park etmiş araçları panzerle alevlerin içine sürüklediği görüntüler ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2014 Güncelleme 13 Kasım 2014, 01:54
Panzer lobisi

İÇİNDEKİLER

Kaos lobisi, 6-7 Ekim'de Kobani (Ayn El Arap) üzerinden düğmeye bastı. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın da sokağa çağırmasıyla şehirler karıştı. Terör örgütü yandaşları her yeri yakıp yıkarken 40 kişi öldü. Meselenin Kobani olmadığı anlaşıldı. İşte o olaylarla ilgili şok görüntüler ortaya çıktı. Van'da, 6-7 Ekim olaylarını hükümete karşı tepki yaratmak için fırsat bilen paralel polislerin panzerli ihaneti kameralara yansıdı. Söz konusu kayıtlarda polislerin park etmiş araçları, panzer yardımıyla alevlerin içine sürüklediği belirlendi.

GÖREVDEN ALINDILAR

Polisin vandallara mücadele etmek yerine yangına körükle gittiğini gösteren görüntüler sonrasında İçişleri Bakanlığı inceleme başlattı. Komiser yardımcısı ile panzerin şoförü görevden alındı. Öte yandan Doğu ve Güneydoğu'ya atanan bazı emniyetçilerin vatandaşa yönelik tahrik amaçlı aşırı güvenlikçi politikalar uyguladığı belirlendi. İçişleri Bakanlığı, bu tip şikayetlerle ilgili olarak da soruşturma başlattı.