Bogaz'da dev gemi!

Dev inşaat gemisi İstanbul Boğazı'na ulaştı. Köprüleri teğet geçen Saipem 7000 adlı gemi görenlere korku dolu anlar yaşattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2014 Güncelleme 01 Kasım 2014, 00:23
Bogaz’da dev gemi!

İÇİNDEKİLER

Bahama bayraklı doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarında kullanılan 117 bin 812 grostonluk inşaat gemisi "Saipem 7000", İstanbul Boğazı'ndan geçti. Hollanda'dan Bulgaristan'a giden, Danimarka bandıralı "Maersk Tracer" ve "Maersk Transporter" adlı römorkörlerin çektiği, 198 metre boy, 135 metre yükseklikteki gemi, İstanbul Boğazı'na dün sabah 06.00 sıralarında giriş yaptı. Geminin geçişine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 4 römorkör ve 7 kılavuz kaptan da eşlik etti. Bulgaristan'ın Burgaz Limanı'na giden çok maksatlı açık deniz inşaat platformu, İstanbul Boğazı'ndan geçişini, 18.00'de tamamladı. "Dünyanın ikinci büyük kreyn gemisi" olan platformun geçisi sırasında İstanbul Boğazı, güvenlik amacıyla transit gemi geçişlerine kapatıldı.

İSTANBULLU SEYRE DALDI
İtalyan petrol şirketi ENİ'nin iştiraki olan ve Saipem SPA mülkiyetinde bulunan dev inşaat gemisi İtalya'nın Palermo Limanı'ndan, Bulgaristan'ın Burgaz Limanı'na doğru gittiği belirtildi. Gemi 9 günde İstanbul'a ulaştı. Geminin geçişi sırasında trafikte ve sahilde olan vatandaşların ilgisini çekti. Vatandaşların "Köprüye çarpacak" yorumları arasında yoluna devam etti.