Kör nokta suikastı

Şehit astsubay Nejdet Aydoğdu memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde toprağa verildi. Kalleş saldırıda eşinin yanında vurulan astsubay Nejdet Aydoğdu kurtarılamadı. Astsubayın şehit edildiği noktada hiçbir MOBESE cihazı bulunmadığı ve çevredeki tüm dükkanların kameralarının da 6-7 Ekim'deki gösterilerde zarar gördüğü için çalışmadığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2014 Güncelleme 31 Ekim 2014, 01:31
Kör nokta suikastı

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da alışveriş dönüşü hamile eşinin gözleri önünde vurulan astsubay Nejdet Aydoğdu, kalp masajıyla hayata döndürüldükten sonra dün sabaha karşı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu. Bağlar ilçesinde şehit edilen Aydoğdu'ya yapılan hain saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Saldırının ardından güvenlik güçleri, teröristleri bulmak için harekete geçti. Kentin birçok noktasında güvenlik önlemleri alındı. Saldırganların kırsal bölgeye kaçabilecekleri göz önünde bulundurularak, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları kuruldu. Bölgeye çıkan tüm noktalardaki MOBESE ve güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı. Ancak olayın yaşandığı caddede MOBESE bulunmadığı belirlendi. Ayrıca çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameralarının da geçen ayki Kobani eylemleri sırasında tahrip edildiği, o zamandan beri hiçbirinin çalışmadığı ortaya çıktı. Kör noktanın bilinçli olarak seçildiği tahmin edilirken, teröristlerin susturucu kullandığı da kaydedildi.

KOMUTAN TESELLİSİ

Bu arada Şehit Aydoğdu için, görev yerinde tören düzenlendi. Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki törene, Aydoğdu'nun eşi, annesi, kardeşleri ve diğer yakınlarının yanı sıra, komutanları ve devlet erkanı katıldı. Acıl eş Esra Aydoğdu'yu Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk teselli etmeye çalıştı.