Ankara Adliyesi'nde sarı toz alarmı!

İstanbul'da konsoloslukları alarma geçiren "sarı toz" şimdi de Ankara'da ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2014, 16:54
Ankara Adliyesi’nde sarı toz alarmı!

İÇİNDEKİLER

Ankara Adliyesi'nde içinde toz bulunan şüpheli zarf nedeni ile AFAD inceleme başlattı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul'da bazı konsolosluklara gönderilen zarflarda toz madde çıkmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.

Kanada, Belçika, Almanya, Fransa, ABD ve son olarak da Macaristan Başkonsolosluklarına gönderildiği ve içinden ''sarı toz'' çıktığı belirtilen zarflarla ilgili savcılık harekete geçti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından görevlendirilen savcı Bülent Başer, TCK'nin 174. maddesindeki "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması ve el değiştirmesi" kapsamında soruşturma açtı.

Soruşturma kapsamında zarfların gönderildiği postaneler ve konsolosluk çalışanları ile mağdurların ifadelerinin alınacağı ve olay yerindeki kamera kayıtlarının da inceleneceği öğrenildi. Bu arada, ele geçirilen sarı tozlarla ilgili incelemenin ardından hazırlanacak raporun da savcılığa gönderileceği kaydedildi.

Levent'te bulunan Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na da bu sabah saatlerinde zarf içinde sarı toz geldi. Olayın ardından konsolosluğa uzman ekipler sevk edilmişti.

ABD, Kanada, Almanya, Belçika ve Fransa başkonsolosluklarına Cuma günü zarf içinde sarı toz gönderilmişti.

Konsolosluklarda alarm yaşanırken, zarfa temas eden konsolosluk çalışanları hastaneye sevk edilmişti.