Cezaevinde isyan ateşi

Kocaeli E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler, koğuşlardaki eşyaları ateşe verdi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2014 Güncelleme 24 Ekim 2014, 01:52
Cezaevinde isyan ateşi

İÇİNDEKİLER

İzmit Yenimahalle'de kurulu bulunan ve yakın zamanda taşınması beklenen Kocaeli C Tipi Cezaevi'nde dün akşam saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın sonrası birkaç el silah sesinin duyulduğu cezaevinde olağanüstü hal ilan edildi. Koğuşlardaki eşyaları ateşe veren tutuklu ve hükümlülerden bazıları da çatılara çıkarak buradaki kiremitleri ve yatakları çevreye fırlatmaya başladı. Türk Bayrağı da açan hükümlüler, cezaevinde görevli askerlere taş yağdırdı. İhbar üzerine cezaevine Çevik Kuvvet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

EYLEM GECE YARISI BİTTİ
Yangın, saatler sonra itfaiye ekipleri ve gardiyanlar tarafından söndürüldü. İsyan, gece yarısı Cezaevi yetkililerinin mahkumlarla yaptığı görüşmenin ardından sona erdi. Cezaevindeki eşyaları ve yatakları ateşe veren tutuklu ve hükümlülerin kötü koşullar nedeniyle yönetime tepki gösterdiği ileri sürüldü. İsyanın, Paralel Yapı tarafından organize edildiği ve diğer cezaevlerine yayılması için planlar yapıldığı da iddia edildi.

Abbas ÇAKAR