Hükümeti devirin emri Pensilvanya'dan

17 Aralık soruşturmasında ifade veren polisler itirafta bulundu: "Kandırıldık. Hükümeti devirme emri Pensilvanya'dan geldi!"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2014 Güncelleme 23 Ekim 2014, 00:27
Hükümeti devirin emri Pensilvanya’dan

İÇİNDEKİLER

17 ve 25 Aralık'la ilgili soruşturmalarda bazı polislerin yapılanları tek tek itiraf ettiği ortaya çıktı. TAKVİM, itiraf dolu ifadelerden birinin tüm detaylarına ulaştı. İşte itirafçı bir ifadeleri:

HERŞEY PLANLIYDI
Dershane olayı sonrası amirler Başbakan'a küfür etmeye başladı. Hakan Fidan için İran ajanı dediler. F.H ve H.Ö operasyonlardan 1,5-2 ay önce Hükümet'in Pensilvanya'dan gelen talimatla yıkılacağını anlattı. 'Amerika'da karar alındı, hükümet yıkılacak' dediler. E.T isimli arkadaşın bilgisayarında örgüt şeması vardı. Lider pozisyonunda Başbakan vardı. Henüz hiçbir dinleme yapılmamıştı. M.D, komisere Başbakan ve bakanların dinlendiği söylendi. İşin sıkıntılı bir yere gittiği ima edildi. 'Korkma, böyle bir dosyada çalışmak kimseye nasip olmaz. Bu dosya Yüzyıl'ın dosyası. Bunda görev almak şereftir' diyordu. Başbakan'ın Yasin El-Kadı ile buluştuğuna dair TİB'den sinyal çalıştırması yaptılar. Latif Topbaş'ın evinin önüne ekip koydular. İstedikleri fotoğrafı alabilmek için uzun menzilli cihaz getirdiler. 17 Aralık sonrası bütün amirler görevden alınıca panikle kontrolsüz şekilde yeni dinlemeler yaptılar. Suç işleyip işlemediğine bakılmaksızın herkesi dinlediler.

Mehmet Ali BERBER