Tweetler elimizde

Başbakan, dün 'Akil İnsanlar Heyeti'yle bir araya geldi. "Provokatif tweetler elimizde" dedi ve ekledi: Kürtler'in devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2014 Güncelleme 20 Ekim 2014, 01:49
Tweetler elimizde

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da dün önemli bir toplantı yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Akil İnsanlar Heyeti"yle bir araya geldi. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde düzenlenen toplantıya Can Paker, Muhsin Kızılkaya, Hülya Koçyiğit ve Kadir İnanır gibi isimler katıldı. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

SOSYAL MEDYA: "Son olaylarda şiddete davet eden bir tweet var. 'Bu gece herkes silahlansın ve şurayı bassın' şeklinde. Bu tweetler elimizde. Biz ne kadar ortak vicdanı harekete geçirirsek geçirelim, provokatif bir grup bütün bu çabaları yok sayan bir sonuç doğurabiliyor ve bir şehir yanmaya başlıyor.

SÖZLER TUTULMADI
iŞTE DEVLET:
Kürtler'in devleti yok, devlet arayışı var diyenlere ben şunu söylüyorum. Kürtler'in devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir. Ya bu sınırlar barışçıl yöntemlerle anlamsızlaştırılacak ya da acımasız çatışmalar yaşanacak.

ÇÖZÜM SÜRECi MiLLiDiR: Çözüm süreci millidir, yerlidir, özgündür. 12 yıl içinde biz bu meseleyi çözüme kavuşturabilmek için her yöntemi denedik

AKSiNi YAPTILAR: Birileri vermiş oldukları sözleri tutmuş olsaydı ki siz bunları iyi biliyorsunuz... Silahlı unsurlar ülkeyi terk edeceklerdi. Siz raporu sunduğunuzda bile topluma deklare etmedik. Bütün silahlı unsurlar sınır dışına çıkmış olsaydı bizim Kobani'ye PYD'ye bakışımız farklı olurdu. O dönemde bize verilen sözler tutuldu mu ki? Aksini yaptılar. Gittiler IŞİD'le yanyana yaşadılar.