Kumpas şikayeti

Emekli Albay Dursun Çiçek, Ergenekon'da ağırlaştırılmış müebbet, Balyoz'da ise 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çiçek, kendisine 'kumpas' kurulduğu iddiasıyla soruşturmalarda görev alan Pensilvanya'nın emrindeki herkesten şikayetçi oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2014 Güncelleme 18 Ekim 2014, 02:05
Kumpas şikayeti

İÇİNDEKİLER

Gülen terör örgütüne bir darbe daha... Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet, Balyoz planı davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Dursun Çiçek, kendisine "kumpas" kurulduğu iddiasıyla soruşturmalarda görev alan emniyet görevlileri, savcı ve hakimlerden şikayetçi oldu. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatı ve kızı İrem Çiçek ile gelen emekli Albay Dursun Çiçek, suç duyurusu dilekçesini sundu.

PARALEL BİTECEK
Adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Dursun Çiçek, 5 yıldır hukuk mücadelesi verdiklerini ifade ederek, bu mücadelenin en önemli safhasının kendilerine kurulan kumpasın failleri hakkındaki soruşturma ve yargılama olacağını söyledi. Çiçek, "Paralel yapı denen bu örgütle sizler için gençlerimiz için mücadele edeceğiz. Bu konuda daha güçlü olmak adına hukuk fakültesini kazanmıştım. Öğrenciliğe başladım. Bende biraz farklı oldu. Önce uygulamalardan adalet, yargılama, hukuk nedir tecrübe kazandım" dedi.

HESAP SORACAĞIZ
Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı: Şimdi bunu derslerle beraber inşallah kızımın stajyer avukatı olarak devam ettireceğim. Bize kumpas kuran, iftira atan her kim varsa adil yargılanmasını isteyerek onlardan hesap sormak için hayatımın sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu mücadele şahsi bir mücadele değildir, kin, nefret dolu bir mücadele değildir, insanlık ve medeniyet dolu bir mücadeledir. Özellikle de gençlerimiz için bize yapılanların onlara yapılmaması için evlatlarımız için bu mücadele boynumuzun borcudur...

SAVCI BULAMADIK
Çiçek'in avukatı İrem Çiçek de bugün yeni bir adım daha attıklarını, önceden suç duyurularını soruşturacak savcı dahi bulamadıklarını belirterek, yeterli delilleri bulunduğunu, savcıya müşteki olarak ifade vermeye hazır olduklarını aktardı. Dursun Çiçek, bir gazetecinin, "Bu davanın savcıyım diyen siyasilerle ilgili de suç duyurusunda bulunacak mısınız?" sorusu üzerine, bu suçu işleyen yargıçlar, polisler ve diğerlerinin siyasetin ne kadar içinde olduğunu delilleriyle ortaya koyacaklarını anlattı. Çiçek, "O polisler yazılı talimat aldıysa mahkemeye ibra edecekler. Dolayısıyla o talimatı verenler de bunun hesabını verecek" dedi.