Son umut

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un, 'Son kez olmak üzere bedelli askerliğin çıkmasını istiyorum' açıklaması, aileleriyle birlikte toplam 4 milyon kişiye ulaşan 'bedelli' topluluğunu heyecanlandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2014 Güncelleme 17 Ekim 2014, 01:35
Son umut

İÇİNDEKİLER

Araştırmalara göre 800 bin kişi bedelli askerlik için beklerken, aileleriyle birlikte bu rakamın 4 milyon kişiyi bulduğu ortaya çıktı. İşte uzun süredir Türkiye'nin gündemini meşgul eden konulardan biri olan bedelli için Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Son kerelik olmak üzere bedelli askerlikten istifade edilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

BEKLENTİ KARŞILANIR

Kurtulmuş, "Bunun kararını verecek olan Bakanlar Kurulu'dur. İyi Ordu demek çok fazla piyadeye sahip ordu demek olmadığını herkes biliyor. Bir seferlik ve son kerelik olmak üzere birikmiş olanların bedellinin çıkmasını istiyorum. Böylece biriken beklentiler de karşılanmış olur"
dedi. Cumhuriyet tarihimizde 10 defa gerçekleşen bedelli askerlik hizmeti en son 2011 yılında uygulandı.

ESKİ RAKAM 30 BİN LİRAYDI
Son tertibata göre 30 yaşından gün alan kişiler 30 Bin TL karşılığında 21 günlük askerlik eğitiminden de muaf tutulmuşlardı. Anketlerde bedellinin 25 yaş ve 15 bin TL olarak çıkması talep edildi.