Leman firarda

Leman Sam, kurban kesen Müslümanlar'ı IŞİD'e benzetti. Kendisini eleştirenlere ise 'Cahilsiniz' dedi. Tepkilerden bunalınca da çareyi Hollanda'ya kaçmakta buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2014 Güncelleme 14 Ekim 2014, 00:02
Leman firarda

İÇİNDEKİLER

Ünlü sanatçı Leman Sam, şu günlerde sesiyle değil, tepki çeken eleştirileriyle gündeme geldi. Sesiyle büyüleyen sanatçı, yaptığı benzetmeyle toplumun büyük bir kesiminin içini acıttı. Kurban Bayramı'ın ilk gününde bilgisayarının karşısına geçen Sam, vatandaşların bayramını kutlamak yerine kurban kesen Müslümanlar'ı IŞİD teröristlerine benzetti.

"AMSTERDAM'A GİTTİ "
Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" diyen sanatçı, kendisine tepki gösterenlere de "Cahil ve çürüksünüz" dedi. Sanatçının kızı Şevval Sam, annesine tam destek verirken, büyük kızı Şelale Sam ise "Üslubu yanlış, annemle görüşmüyorum" diyerek tepkisini dile getirdi. Bazı vatandaşlar, halkı kutuplaştırdığı ve dini duyguları aşağıladığı gerekçesiyle sanatçı hakkında suç duyurusunda bulundu. Kurban Bayramı'nda attığı tweet nedeniyle büyük tepki toplayan Leman Sam ise çareyi bir süre yurt dışına çıkmakta buldu. Ünlü sanatçı, tepkilerden bunalınca soluğu Hollanda'da aldı. Türkiye'deki konserleri iptal edilen sanatçı, Amsterdam'da yaşayan bir arkadaşının evine yerleşti.