"Çözüm sürecinden taviz vermeyiz"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bu saatten sonra çözüm sürecinden kesinlikle taviz vermeyiz. Neye malolursa olsun. Bu sorunun muhatabı bütün millettir" dedi.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 14 Ekim 2014, 11:24
Çözüm sürecinden taviz vermeyiz

İÇİNDEKİLER

Ahmet Aydın, çözüm sürecine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin süreci kararlı bir şekilde götürdüğünü vurguladı.

Türkiye'nin yaklaşık 200 yıllık bir sorunun çözümü arifesinde olunduğuna işaret eden Aydın, sorunun çözümü noktasında yaklaşık 2 senedir ciddi mesafe alındığını, demokratikleşme yolunda ciddi adımlar atıldığını söyledi.

"Bu saatten sonra çözüm sürecinden kesinlikle taviz vermeyiz. Neye malolursa olsun. Bu sorunun muhatabı bütün millettir, 77 milyondur" diyen Aydın, hükümetimin kararlı duruşuyla bugüne kadar belli bir noktaya geldiğini kaydetti.

Türkiye'nin birçok önemli sorunun çözümünde birtakım provokasyonlarla karşılaştığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Ne zaman ileri bir hamle yapacak birtakım engellemeler oldu. Bu sorundan beslenenler, bu sorunun çözümünü istemezler. Kimi siyaseten rant elde ediyor, kimi silah ticareti yapıyor, kimi belki uyuşturucu kaçakcılığı, insan ticareti yapıyor, kimi terörü Türkiye için dışarıdan bir taşeron olarak kullanıyor. İçeride birtakım başka yapılar olabilir. Paralel, dikey ne derseniz deyin. Bu sorunun çözümünden rahatsız olan kitleler olsa dahi millet bu çözümü satın aldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 77 milyon insanı artık çözüm istiyor. Milletin bu beklentilerine uygun olarak hükümette kararlı dik duruşunu sergiliyor."

Aydın, Kobani'nin Türkiye'nin dışında gelişen, Türkiye'nin müsebbibi olmadığı bir olay olduğuna dikkati çekerek, "Kalkıp onun üzerinde birtakım tehditler savuruyorsa çözüm sürecine...Kusura bakmasın bu süreci başlatan, bugüne kadar getiren kararlı duruşuyla yürüten AK Parti hükümetleridir. Cumhurbaşkanımızdır ve Başbakanımızdır. Bu sorunun çözümü noktasında sonuna kadar elbirliğiyle gayret edeceğiz, götüreceğiz" dedi.