Kırık kalem

Şişli Belediyesi kaynıyor! Özel kalem Boysan Yakar'ın renkli kimliğinin ardından, belediyedeki 8 danışmanın astronomik maaşlar aldığı, saltanat sürdüğü ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2014 Güncelleme 06 Ekim 2014, 01:33
Kırık kalem

İÇİNDEKİLER

İstanbul Şişli'nin CHP'li Belediye Başkanı Hayri İnönü, göreve gelir gelmez Boysan Yakar'ı (26) başdanışman olarak atadı. Başkanlık katına yerleşen Yakar, Temmuz ayında Taksim'deki 12. İstanbul LGBT Onur Yürüyüşü'ne katıldı. Eşcinsel grupların yürüyüşünde kıyafetleri ve davranışlarıyla dikkat çeken Yakar, belediyeyi de yaktı. TAKVİM'in gündeme getirdiği gerçeklerle yüzleşen Başkan İnönü 'renkli başdanışman'ın yüzünden eleştiri oklarının hedefi oldu. Özel kalemin de, çok özel fotoğraflarının yayınlanmasından dolayı kırıldığı ifade edildi. Ancak skandalların arkası çorap söküğü gibi geldi. Öyle ki, 'danışman' adı altında atanan 8 kişinin de belediyede saltanat sürdüğü ortaya çıktı. Makam arabası, özel şoför, özel oda ve sekreter tahsis edilen bu danışmanların belediyeden astronomik ücretler aldığı belirtildi. Başkan yardımcısından bile daha yetkili olduğu iddia edilen danışmanların belediyeyi 'çiftliğe' çevirmesi hem CHP'de hem de Şişli'de bomba etkisi yarattı. Belediyenin tüm imkanlarını gönüllerince kullanan ve "Mustafa Sarıgül'ün izlerini sileceğiz; kimse bize karışamaz" diyerek adeta terör estiren danışmanlardan bazılarının isimleri şöyle: Tankut Gündoğar, Müzeyyen Kuney, Arda Aydoğan, Selim Mataracı...

TERÖR ESTİRİYORLAR

Şişli Belediyesi'nde yaşananlar 'rezalet' olarak tanımlanırken, AK Parti İmar Komisyon başkanlığı yapmış Tankut Gündoğar'ın sözde CHP'li olduğu, Müzeyyen Kuney'in belediyeyi perde arkasından yönettiği, Arda Aydoğan'ın Cemal Reşit Rey'in müdürlüğünü yaparken kovulduğu, Sarıgül'ün siyasi danışmanı Selim Mataracı'nın da astronomik maaşlar aldığı, ellerindeki her türlü imkanlar ile Şişli'de paşalar gibi yaşadığı iddia edildi.

Meclis üyeleri kazan kaldırdı
CHP'li ve AK Partili meclis üyeleri yaşananlar karşısında kazan kaldırdı. Hayri İnönü'nün tercihlerine tepki gösteren meclis üyeleri, şöyle konuştu: "İnsanların cinsel tercihleri bizi ilgilendirmez, saygı duyuyoruz. Ancak kamu kurumlarında çalışan herkesin oturmasına, kalkmasına, sokaktaki davranışlarına dikkat etmesi lazım. Farklı kıyafetlerle farklı tarzda, farklı kimlikte sokakta bulunması, eylemlere katılması Şişli Belediyesi'nin toplumdaki itibarını zedelemiştir. Şişli Belediyesi bugüne kadar toplumda hep sosyalkültürel ve yaptığı projelerle örnek olmuştur. Böyle bir örnekle gündeme gelmek ve kamuoyunda tartışılmak belediyeyi ve temsil ettiği siyasi görüşü olumsuz etkilemiştir."

ŞİŞLİHALKI DA RAHATSIZ OLDU
Skandallar, Şişli halkını da çileden çıkardı. Semtlerinin çirkin bir şekilde anılmasını istemeyen Şişlililer, "Başkan kendine çeki düzen versin. Bu böyle gitmez" dedi.



ERHAN ÖZTÜRK