Pensilvanya'da skandal hutbe!

Pensilvanya'da okunan bayram hutbesi paralel yapının din istismarcılığı konusundaki uzmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Bayram hutbesini bile kendi çıkarları doğrultusunda kullanacak kadar haddini aşan Gülen Cemaati, bayram günü bile siyasilerden iş adamlarına aydınlara kadar kendisine destek vermeyen herkese hakaretler yağdırdı.

Giriş Tarihi 05 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 06 Ekim 2014, 15:54
Pensilvanya’da skandal hutbe!

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen'in bu hafta yayınlanan görüntüleri de çok konuşulacak. Yazılı ve görsel medya yoluyla yakaladığı her fırsatta kendisini eleştirenlere yönelik çirkin ithamlarda bulunan Fethullah Gülen bu bilindik tavrını bayram gününde de sürdürdü.

GÜLEN DİN İSTİSMARINDA SINIR TANIMIYOR!

Paralel yapı içerisindeki çözülmeden dert yakınan emekli vaiz Pensilvanya'da hazırladığı hutbede hem siyasilere hem iş adamlarına hem de kendisini eleştiren aydınlara yönelik çok ağır hakaretlere yer verdi.



ELEŞTİRENLERE AĞIR HAKARETLER!

Gülen yerine bir başkası tarafından seslendirilen bayram hutbesinde paralel yapıyla ders düşen iş adamları rantçı, aydınlar satılık, siyasetçiler ise Yezid, hırsız ve rüşvetçi olarak nitelendirildi.

BİR DİN ALİMİNE YAKIŞMAYACAK HAREKETLER!

Fethullah Gülen, dargınların barıştığı tüm müslüman aleminin kaynaştığı o özel günde bile siyaset yapmaktan uzak duramadı.

Bayram hutbesini siyasi bir propaganda aracı haline getiren Gülen hem cemaatine mesaj verdi hem düşman bellediklerin hakaretler yağdırarak bir din alimine yakışmayacak hareketlerde bulundu.



İşte Fethullah Gülen'in hazırladığı bayram hutbesinde yer alan o skandal ifadeler:

"Günümüzde, tarihî tekerrürler devr-i dâimlerinden biriyle daha karşı karşıya bulunuyoruz; her tarafta üst üste felâketler, her yerde toplumu sarsan musibetler; depremler, seller, yangınlar, trafik faciaları ve bilmem daha ne belâlar.! Sonra değişik türden zulümler, istibdatlar, komplolar, cinayetler, vicdanlara baskılar.. ve onca mazlumiyetlere, mağduriyetlere rağmen "belâ-yı dertten" ah etmeyen gamsızlar.. buna karşılık insanlara zulüm ve gadirde bulunan, zulmederken de ağlayıp-sızlayıp mazlumu haksız göstermeye çalışan şarlatanlar..

Değişik sâiklerden ötürü her zaman öfkeyle oturup-kalkan muvazenesiz yığınlar; onları her an biraz daha şiddete, hiddete iten farklı çevreler: Mütegallipler, vurdumduymazlar, idare bilmezler ve tahrikçiler… Aldatmayı akıllılık, hırsızlığı mârifet sayan hortumcular; hortumculardan pay alan fırsatçılar… Teşriî masûniyete sığınan haramhor ahlâkzedeler… Tekvînî masûniyet gücünü "Hak kuvvettedir." deyip sonuna kadar kullanan Yezid ve Şimirzâdeler.. rüşvetçiler, irtikapçılar, ihtilâsçılar, yolsuzlar; silah kaçakçıları, uyuşturucu şebekeleri ve daha adı konmamış ne mel'un organizasyonlar..!"