Çifte bayram

IŞİD'in elinden kaçarak Suruç'a sığınan Sıdıka Öğretmen Ayn El Arab'ta bıraktığı canının diğer yarısına kavuştu. 14 yaşındaki Reşvan, TAKVİM'in haberi üzerine IŞİD militanlarınca serbest bırakıldı. Oğluna kavuşan gözüyaşlı kadın, çifte bayram yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2014 Güncelleme 05 Ekim 2014, 01:36
Çifte bayram

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü IŞİD, dehşet saçmaya devam ederken; Suruç'tan mutlu bir haber geldi. TAKVİM'in gündeme getirdiği Sıdıka öğretmen, geçen hafta haberinin yayınlanmasından sonunda oğluna kavuştu. 'Oğlumu kurtarın' başlığıyla yayınlanan haberde evladının hayatından endişe eden Sıdıka Derviş, yardım çığlığı atıyordu. Aylardır yavrusunun hasretiyle yanıp tutan gözüyaşlı öğretmenin yüzü dün güldü. Eli kanlı IŞİD militanları tarafından kaçırılan 14 yaşındaki Reşvan, dün sabah serbest bırakıldı. Ayn El Arab'a (Kobani) 20 kilometre uzaklıktaki Suruç ilçesinin Yumurtalık Köyü'nde özgür kalan Reşvan, sağ salim ailesiyle buluştu. Ayn El Arab'tan avukat eşi Cemal ve 10 yaşındaki kızı Rima ile kaçarak Suruç'a gelen Sıdıka Derviş, "Canımın yarısını arkamda bırakmıştım. Hayatta kaldığıma sevinemiyordum. Çok şükür yavrum kurtuldu. İki bayramı bir arada kutluyoruz" dedi.

ESARET DOLU AYLAR

4 aydır bir kampta tutulduğunu söyleyen Reşvan Derviş de, kurtulduğuna inanmakta zorlanıyor. Yaşadıklarını anlatırken sık sık sessizliğe bürünen Reşvan, ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirtiyor. Reşvan, esaret günlerini ise şöyle dile getiriyor:

'ÇOK KORKUYORDUK'

"Esir tutulduğumuz kampta küçük çocuklar da vardı. Bize hiçbir şey göstermiyorlardı. Önce din dersi verdiler. Yanımızda insanları kesmediler. Hepimiz bir arada duruyorduk. Çok korktuğumuz günler oldu. Sesimizi çıkarmadan öylece her söyleneni yapıyorduk. Bu sayede işkence görmekten kurtuluyorduk. Sürekli olarak, 'Bize karşı savaşmayın, biz kötü değiliz' diyorlardı. Bir gün serbest kalacağım aklıma bile gelmemişti. Ama yine de içimde bir umut taşıyordum. Annemi, babamı, kardeşimi çok özledim. Sonra anlamadan birden bire beni bıraktılar. Yumurtalık Köyü'nden babamı aradım. Gelip beni aldı. Çok mutluyum."

52 REKAT NAMAZ

IŞİD'in kendisiyle birlikte başka çocukları da serbest bıraktığını söyleyen Reşvan Derviş, militanların yaptıklarını anlatırken, nasıl zihinlerinin bulandırıldığını da gözler önüne serdi. Günde 52 rekat namaz kıldıklarını belirten küçük çocuk, şöyle konuştu: "Bize din dersi veriyorlardı. Namaz da kılıyorduk. 'Günde iki kere abdest yeter' diyorlardı. Tuvaletimizi yaptığımızda da abdestimizin bozulmayacağını söylüyorlardı."

AVUKAT OLACAK

14 yaşındaki Reşvan Derviş, IŞİD'in elinden kurtulduğuna inanmakta güçlük çekiyor. Sürekli olarak anne-babasına ve kardeşi Rima'ya sarılıp öpen Reşvan, eğitimine devam edip, babası gibi avukat olmak istediğini belirtiyor