2 dakikada Şah'lanırız!

Terör örgütü IŞİD, sınıra geldi. Yurt dışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki askerler için de teyakkuza geçildi. Org. Özel '76 milyon arkanızda. Sizden gelecek tek haberle anında yanınızda olacağız' diyerek bölgedeki Mehmetçik'e moral verdi. Genelkurmay kaynakları ise karakola olası saldırıda jetlerimizin 2 dakikada müdahale edeceğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2014 Güncelleme 03 Ekim 2014, 02:06
2 dakikada Şah’lanırız!

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü IŞİD'e karşı Türkiye teyakkuza geçti. IŞİD sınırdan 38 km içerideki Türk toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun çevresinde kol gezerken; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den anlamlı bir mesaj geldi. Karakoldaki birliğe seslenen Özel, "Sizler orada yalnız değilsiniz. Arkanızda 76 milyon yurttaşımızın olduğunu unutmayın. Gözümüz, kulağımız ve gönlümüz hep sizlerle beraberdir. Sizden gelecek tek bir haberle, Silahlı Kuvvetlerimiz'in anında yanınızda olacağının güvenini içinizde hissedin" dedi. Ayrıca, Genelkurmay Başkanlığı tarafından Süleyman Şah'a olası IŞİD saldırısı halinde uygulanacak operasyon planı da hazırlandı. TAKVİM bu planın detaylarına ulaştı. İçeride 50 bordo bereli askerin bulunduğu karakolla ilgili hazırlanan iki aşamalı operasyon planına devletin zirvesi de onay verdi. Plana göre; obüslerle nokta atışı yapılırken, Türk jetleri de 2 dakika içinde olay yerinde olacak. Böylece havadan tam destek sağlanacak.

IHA İLE ANLIK İZLEME

İHA'lar tarafından elde edilen bilgiler ise anında Türkiye ile paylaşılacak. Öte yandan Genelkurmay, Bakanlar Kurulu'nda yaptığı güvenlik sunumunda, karakolda 50 bordo berelinin bulunduğunu belirtti. Karakolun lojistik ihtiyaçlarının karayolu ile karşılandığına dikkat çekti. Karakolun IŞİD tarafından kuşatılmadığı ancak militanların kontrolündeki bölgede kaldığı vurgulandı.

EN NET GÖRÜNTÜ!

Kobani'deki (Ayn el Arap) tepeleri ele geçiren IŞİD militanları, Türkiye sınırından da artık net olarak görüntülenmeye başlandı. Suruç'un karşısındaki noktalarda mevzi kazan militanlar, dün ilk kez o noktadan video paylaştı. Youtube aracılığıyla paylaşılan videoda mevzilerde siper almış IŞİD militanları görülüyor. Militanların son derece profesyonel şekilde davranması ise dikkatlerden kaçmıyor.

TAKTİK DEĞİŞTİRDİLER

Suriyeli aktivist Muhammed Nureddin, IŞİD'in hava saldırıları karşısında artık sürekli ve hızlı bir şekilde yer değiştirdiğini belirtti. Nureddin, "IŞİD bombaların hedefinden kaçmak için araç yerine motorsiklet kullanmaya karar verdi. Ayrıca militanların cep telefonu taşımaları da yasaklandı" dedi. Bu arada yerel kaynaklar terör örgütü IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerdeki evlere silah zoruyla örgüt flamasını astırdığını aktarıyor.

MÜSLİM KAÇTI MI?

Kobani'yi kuşatma altında tutan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kentte ilerleyişini artırdı. Bu sırada ise ortaya bir iddia atıldı. PYD'nin başkanı Salih Müslim'in Finlandiya'ya iltica ettiği belirtildi. Söz konusu iddia gündeme bomba gibi düşerken, Müslim'den herhangi bir açıklama gelmedi.

4 ÇEKER BAĞDADİ

Militanları Avrupalı, silahları ABD malı olan IŞİD, lükste sınır tanımadı. Türkiye'den çalınan son model araçların IŞİD'in elinde olduğu ortaya çıktı. IŞİD Lideri Abu Bakr al-Bağdadi'nin de Porsche Cayenne marka cipe bindiği tespit edildi. Bağdadi'nin aynı zamanda arazi aracı olan bu ciple bölgede dolaştığı kaydedildi. Porsche Cayenne marka cipin fiyatı ise 300 bin TL'den başlıyor.

Safure CANTÜRK