Ateş hattından kaçış

Irak'ta Kürtler, IŞİD'e yönelik geniş çaplı karşı atak başlattı. Türkiye sınırındaki Kobani'de de çatışmalar hız kazandı. Sıcak bölgede kalan Suriyeliler ise araçlarıyla birlikte Urfa'ya alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2014 Güncelleme 01 Ekim 2014, 00:40
Ateş hattından kaçış

İÇİNDEKİLER

Dünya Ortadoğu'ya kilitlendi. Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) Suriye ve Irak'ta durdurmak için yürütülen operasyonlar hız kazandı. Irak'ta ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin hava desteğini alan ordu ve Kürtler, terör örgütü IŞİD'e karşı 3 koldan saldırıya geçti. Peşmerge yetkililerine göre en önemli başarı Suriye-Irak sınırındaki Rabia'nın IŞİD'in elinden alınması oldu.

JANDARMA DİDİK DİDİK ARIYOR
Suriye'de ise koalisyona ait uçaklar, IŞİD'in haftalardır kuşatma altında tuttuğu Türkiye sınırındaki Kobani çevresini bombaladı. Kobani'de çatışmalar hızlanırken ateş hattında kalan Suriyeli Kürtler, akın akın Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Sığınmacılar, Türk askerinin kontrolünden geçerek Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulan bölgeye alınıyor. Kızılay tarafından mültecilere yemek dağıtılırken, çocuklara da bulaşıcı hastalıklara karşı aşı yapılıyor. Öte yandan sınır hattının diğer tarafında bekleyen Suriyeliler'in araçları da Türkiye'ye alınmaya başlandı. Jandarma ekiplerinin arama yaptığı araçlar, önce açılan tel örgülerden içeriye alınıp kaydedildi.

MEVLÜT YÜKSEL