Eğitim sart!

Şiddet, ders başı yaptı. Anaokuluna giden 5 yaşındaki çocuk, izinsiz ayağa kalktı. Sinirlenen öğretmen oklavayla dövdüğü çocuğu yere yatırdı. Üzerine battaniye örtüp, diğer çocukları üzerinde zıplattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2014 Güncelleme 30 Eylül 2014, 02:19
Eğitim sart!

İÇİNDEKİLER

Hayatın her alanında kendisini gösteren şiddet anaokuluna da sıçradı. Bunun en çarpıcı örneği Kayseri'de ete kemiğe büründü. İddiaya göre, Melikgazi ilçesindeki Şehit Murat Erdem Anaokulu'nda eğitim gören 5 yaşındaki C.U., ders sırasında izin almadan ayağa kalktı. Okulda yeni göreve başlayan kadın öğretmen Miraç Efe, çocuğun ayağa kalkmasına sinirlendi. Öfkeli öğretmen çocuğu önce oklavayla dövdü, sonra yere yatırdığı küçüğün üzerini battaniye ile örttü. Ardından da sınıftaki diğer çocukları yerde yatan C.U.'nun üzerinde zıplattı. C.U., aldığı darbelerin ardından baygınlık geçirdi. Öğrenciyi ayıltan öğretmen, çocuğu "Sakın annene bir şey söyleme" diye uyardı. Oğlu eve geldiğinde kafasındaki morlukları gören anne Buket U., çocuğun ağlayarak yaşadıklarını anlatması sonucu neye uğradığını şaşırdı.

SORUŞTURMA AÇILDI
Anne Buket U., oğlunu hemen hastaneye götürdü. Kafa travması geçirdiği belirlenen çocuğa darp raporu verildi. Olayın ardından okul müdürü Z.K. ile görülen Buket U., okuldaki kamera kayıtlarını izlemek istedi. Buna karşı çıkan müdür ise şikayetçi olmaması gerektiğini söyleyerek veliyi tehdit etti. Soluğu savcılıkta alan Buket U., öğretmen Miraç Efe'den şikayetçi oldu. Genç kadın ayrıca anaokulu idarecileri ve ücretli öğretmen hakkında Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Okul ve öğretmen hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Ali ALTUNDAŞ