Dumanlı örgüt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı'dan IŞİD terör örgütüne katılanlar çok... Hepsi Müslüman değil. Uyuşturucu bağımlıları da var" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2014 Güncelleme 30 Eylül 2014, 01:39
Dumanlı örgüt!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin uyuşturucuyla mücadele stratejilerinin üst düzey otoritelerce tartışılması ve probleme küresel ölçekte çözümler üretilmesi amacıyla düzenlediği Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu dün İstanbul'da başladı. Açılışa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Hanım da katıldı. Törende konuşan Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı:

PKK'YI NİYE GÖRMEDİNİZ
IŞİD terör örgütüyle alakalı şu anda dünya bir tedbir, bir koalisyonlar zinciri içinde bir araya geliyor. Benim ülkemde 32 yıldır süren bir PKK terör örgütü var. Acaba bu dünyayı niye rahatsız etmiyordu? Çünkü o terör örgütünün önünde İslam diye bir kelime yoktu, onların İslam ile bir alakası yoktu. Demek dert başka.

BM'de kendileriyle görüştüğümüz bütün Avrupalı devlet, hükümet başkanları şunu söyledi: Fransa Başkanı, "Fransa'dan bin kişi bu örgüte katıldı" diyor. İngiltere "600 kişi katıldı" diyor. Almanya bir o kadar. Ta Avustralya'dan katılanlar var. Bütün bunlar ortada. Demek ki burada ciddi bir koalisyon var. Bunların hepsi ben inanıyorum ki Müslüman da değil. Bunların aralarında da uyuşturucu bağımlıları var.

İSLAM'LA İLGİSİ YOK
IŞİD'in de İslam ile alakası yok. Biz, hiçbir semavi dinin de barışı tehdit eden böyle bir teröre müsaade ettiğini görmedik.

BÜYÜK KAYIP
İnsanlığı,gençleri, çocukları tehdit eden bir meseleyle karşı karşıyayız. Dünyada 180 milyon uyuşturucu kullanan var. Bunların 75 milyonunun uyuşturucu bağımlısı olduğu ifade ediliyor. Canlar kayboluyor. Uyuşturucu kullanımı her yıl 2 trilyon dolarlık bir kaybı da beraberinde getiriyor.