Radarbook!

Trafikte hız sınırına takılmak istemeyenler, Facebook'ta grup kurdu. Radara yakalananlar, sanal alemde sürücüleri 'Dikkat' diye uyarmaya başladı. Emniyet ise önlem düğmesine bastı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2014 Güncelleme 23 Eylül 2014, 00:00
Radarbook!

İÇİNDEKİLER

Türkler yaratıcılıkta "hız" kesmedi! Isparta'da ceza yemek istemeyenler, Facebook üzerinden "Isparta Radar ve Çevirme (Canlı)" adı verilen bir grup kurdu. 2 kişi tarafından kurulan grubun üye sayısı ise kısa sürede 5 bini geçti. Kent merkezindeki trafik kontrolleri ve radar uygulamalarının anında paylaşıldığı grup tanımlanırken, "Her katılımda Isparta sokaklarında göz sayımız 2 tane daha çoğalmakta" denildi.

CEZA ALMAMAK İÇİN...
Grup üyeleri trafik kontrolü ya da radar uygulamalarının bulunduğu yeri yazıp, "Radar var. Dikkat" gibi mesajlar paylaşıyor. Sürücüler bu sayede trafik kontrolü ve radar uygulamasına yakalanmamak için önlem alıyor. Yöneticilerden İ.B.K.'nın, "Paylaşım ceza yemenizi engeller ve ehliyet kurtarır" şeklindeki açıklaması dikkat çekiyor. Isparta polisi ise konuyu Emniyet'e bildirdiklerini ve gereken çalışmaların yapıldığını belirtiyor.