Ateş lobisi

İstanbul Gaziosmanpaşa'da belediye otobüsü ve itfaiye aracını yakıp, sokakları ateşe verenlerin paralel yapının adamları olduğu anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2014 Güncelleme 20 Eylül 2014, 02:09
Ateş lobisi

İÇİNDEKİLER

Türk bayrağını indirme ve terörist heykeli dikme eylemlerinin arkasında olduğu tespit edilen paralel yapı, İstanbul sokaklarını alevlere boğan olayların da baş aktörü... 4 Haziran'da Gaziosmanpaşa'da önünü kestikleri İETT otobüsünü ve itfaiye aracını ateşe veren 19 kişilik saldırı ekibinden 2'si paralel yapının cemaat evleri sakini çıktı.

FEM'İN ÖĞRENCİSİ
İstanbul Terörle Mücadele Şube'de sorguya alınan 2 cemaat evi öğrencisinden biri her şeyi anlatıp itiraflarda bulundu; diğeri suçlamalarını kabul etmedi ama cemaat evi ve FEM Dershanesi öğrencisi olduğunu doğruladı. 20 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 2.sınıf öğrencisi Ferhat Y.'nin anlattıkları, paralel yapının bölücü örgütle ve terör olaylarıyla irtibatını ortaya çıkardı. Ferhat Y., maddi imkansızlık nedeniyle 2 yıldır cemaatin evinde kaldığını, kendisini olaylara, saldırıya cemaat evine gidip gelen Muhammet K.'nın çağırıp yönlendirdiğini söyledi. Saldırıda 50 molotof, 12 ses bombası ve 10 havai fişek kullandıklarını belirtti. 19 saldırgandan 7'si yaşları küçük olduğu için çocuk şubeye teslim edilirken, 12'si Sulh Ceza Hakimi Ulaş Mengüloğlu tarafından yapılan tüm itiraflara ve kamera görüntülerine rağmen delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

FERİT ZENGİN