Yeni Kemal!

'Rakı' içenleri eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adını taşıyan rakı üretildi. Kılıçdaroğlu, Efe Rakı'nın kendisi için hazırladığı bu hediyeyi afiyetle içeceğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2014 Güncelleme 19 Eylül 2014, 02:08
Yeni Kemal!

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay zaferlerine bir yenisini eklemenin zafer sarhoşluğunu yaşarken, 'rakı' sürpriziyle daha da mutlu oldu. Partisinin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, "Rakı masalarında konuşan adam lazım değil bana. Bunlardan partiyi temizleyeceğim" açıklaması, gündeme bomba gibi düşmüştü.
İşte o Kılıçdaroğlu'nun kendi adına özel olarak üretilen rakıyı teslim alırken, afiyetle içeceğini söylediği ortaya çıktı. Efe Rakı'nın sahibi İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın elinden kendi ismine özel üretilen 70'lik özel rakıyı alan Kılıçdaroğlu objektiflere poz verdi.

Kılıçdaroğlu'na özel üretilen üç destilasyon görmüş Efe Rakı'nın 'Kara Efe' (Efekarası) rakısı, parti içinde rahatsızlığa neden oldu. Kılıçdaroğlu'na hediye edilen rakının üzerinde de 'CHP Genel Başkanı-Kemal Kılıçdaroğlu' ibaresi yer alması nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu eleştiren partililer, "Klasik Kılıçdaroğlu hali. Bir dediğini, öteki davranışı yalanlıyor. Kongre üyeleri olarak ona defalarca bu durumunu anlatmaya çalıştık ama maalesef hiçbir değişiklik olmadı" dedi. Sosyal medyada da sert eleştirilere maruz kalan Kılıçdaroğlu, kendi adına hazırlanan rakıyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı.

İZMİR THE END!
Girdiği her seçimde CHP'ye hezimet yaşatan Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde şahin tavrı ile dikkat çekti. Olağanüstü kongrenin ardından CHP'de hem Parti Meclisi (PM) hem de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) belirlendi. İlk toplantısını 3 gün önce gerçekleştiren CHP MYK'sında dikkat çeken bir durum ortaya çıktı. CHP'nin 30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 49.6 oy aldığı; 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüzde 52 ile destek aldığı İzmir'i temsil eden hiç kimse CHP'nin yeni MYK'sına giremedi.