Suriye tarafından açılan ateşe anında karşılık verildi

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında güvenlik güçlerine Kaleşnikof piyade tüfeği ile ateş açan gruba ateş ile karşılık verildiğini açıkladı.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2014, 20:42
Suriye tarafından açılan ateşe anında karşılık verildi

İÇİNDEKİLER

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) tarafından Suriye'den Türkiye'ye doğru bir aracın hududa yaklaştığı ve huduttan kaçak malzeme geçirmeye çalıştığı tespit edildiği belirtilerek, "Yapılan bu tespit üzerine olay bölgesine Taktik Tekerlekli Zırlı Araçlı bir MYKU intikal ederek şahıslara 'Dur' ikazında bulunmuştur. İkaza uyulmaması üzerine MYKU tarafından havaya uyarı ateşi açılmış, açılan ikaz ateşini müteakip kaçakçılık girişiminde bulunan şahıslar geldikleri araçla Suriye istikametine geri kaçmışlardır. Ancak kısa bir süre sonra Suriye tarafından ve zeytinlik bir alan içerisinden unsurlarımıza Kaleşnikof piyade tüfeği ile hedef gözetmeksizin ateş açılmıştır. Açılan ateşe MYKU personeli tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir. Bunun üzerine şahıslar araçları ile Suriye istikametine kaçarak gözden kaybolmuş ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir" denildi.

KAÇAKÇILIKTA KULLANILAN 8 SAL İMHA EDİLDİ

Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alayı (Hatay) Ziyaret ve Şehit Üsteğmen M.A. Demirbüken Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahasında bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından Asi Nehri üzerinde ve çevresinde kaçakçılık faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen 8 adet sal tespit edildiği de kaydedilen açıklamada, söz konusu salların Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildiği bildirildi.

Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alayı Görentaş Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından Asi Nehri üzerinde ve çevresinde kaçakçılık faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen akaryakıt dolu 25'şer litrelik 6 adet bidon (bidonlar içerisinde toplam 160 litre akaryakıt) tespit edildiği ifade edilen açıklamada, bulunan söz konusu akaryakıt dolu bidonların yasal işlem başlatılmak üzere Kışlak Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim edildiği kaydedildi.