Bedelli adım

Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlik konusunda müjdeyi verdi: Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay'dan detaylı brifing aldıktan sonra bu konudaki ihtiyacı değerlendireceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2014 Güncelleme 17 Eylül 2014, 02:08
Bedelli adım

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geleneği bozmadı ve ilk yurt dışı gezisini dün KKTC'ye gerçekleştirdi. Ziyaret öncesi Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, Kıbrıs sorununun çözümünde Birleşmiş Milletler çerçevesinde ciddi bir müzakere süreci yaşandığını söyledi.

'GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Şartlı muhatap" sözlerini sert bir dille eleştiren Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun icazetine gerek yok. Biz büyük Türkiye yürüyüşündeyiz. Kılıçdaroğlu bu yürüyüşe engel çıkarırsa hiç tereddüt etmeden yolun kenarına koyarız. Kaprisleriyle, şartlarıyla kaybedecek vaktimiz yok" ifadesini kullandı. Başbakan, büyük bir kesimin merakla beklediği "bedelli askerlik" konusunda ise umutları yeşertti. Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanından da kapsamlı bir brifing aldıktan sonra bedelli askerlik konudaki ihtiyacı değerlendireceklerine dikkat çeken Davutoğlu, "Bu çerçevede atılması gereken adımlar varsa bunları birlikte gözden geçireceğiz. Ama öncelikle bu konuda gerçek tablonun ne olduğu hususunda daha geniş ve kapsamlı bir brifing alacağım" diye konuştu.


'İNANCIMIZ TAMDIR'
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Davutoğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Eroğlu, "Kıbrıs konusunda uzlaşıdan yana olduğumuzu defalarca göstermemize rağmen hala baskılar altında olmamız Avrupa'ya yakışmamaktadır. Ne zaman bir sorunumuz olsa, sizi hep yanımızda bulduk. Kıbrıs Türkü'nü Anadolu insanından ayırmayacağınıza olan inancımız tamdır" dedi.

LEFKOŞA'DAN BARIŞ MESAJLARI
Başbakan Davutoğlu, ilk yurt dışı ziyaretinde ilk mesajı Rumlar'a verdi. Lefkoşa'dan, Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiadis'e seslenen Davutoğlu, "Gelin bu barışı yarın değil bugün yapalım" dedi. Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'a ise "Hazırsa birlikte önce Güney'e gidelim, çay içelim, sohbet edelim, sonra Kuzey'e gelelim, yine birlikte olalım. Gelin beraber burada barışı inşa edelim" diye seslendi ve ekledi: Müzakere konusunda, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC her zaman iyi niyetini gösterdi. Maalesef istediğimiz oranda mukabele görmedik. Geçmişi reddetmeden yola çıkalım. Müzakerelerin gecikmesi zaman kaybıdır. Artık seçimlere ayarlı müzakereleri terk edelim."



Ahmet TOPAL