'Hükümeti yık' talimatı Pensilvanya'dan

Üçüncü dalganın itirafçı polisinin ifadesine TAKVİM ulaştı. Gizli tanık "Dershanelerin kapatılma kararı sonrası Pensilvanya'dan gelen emirle hükümeti yıkarak Başbakan'ı hapse atmak istediler" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2014 Güncelleme 03 Eylül 2014, 04:16
’Hükümeti yık’ talimatı Pensilvanya’dan

İÇİNDEKİLER

25 Aralık 2013 operasyonunda hükümeti devirmeye çalışmakla suçlanan 33 polisin sorguları dün yapıldı. Polislerin sorguda, "Biz kolluk kuvvetiyiz, savcıların verdiği talimatları uyguladık. hiç bir cemaatle bağımız yok" diye cevap verdiği öğrenildi. Bu arada 25 Aralık soruşturma dosyasında görev yapmasına rağmen pişmanlık duyarak itiraflarda bulunan polis memurunun ifadesine TAKVİM ulaştı. İşte ismi gizli tutulan polis memurunun şok eden ifadeleri:

Dershane olayı patlak verince Başbakan'a ve hükümet üyelerine küfretmeye başladılar. Erdoğan'ın yolsuzluğa müsaade etmediğine ilişkin tapeleri oluyordu. Onları Başbakan'ın lehine olur diye dosyaya koymadılar.

FEZLEKEYİ KOMİSER YAZDI

Erdoğan'ın tüm konuşmalarını çözmemiz talimatı verildi. Fezlekeyi Fatih Yiğit isimli komiser yazıyordu. "Dönemin Başbakanı" yazdığını bizzat gördüm. Ortada hiçbir şey yokken Başbakan'ı örgüt lideri gösteren bir şema hazırlamıştı.

25 Aralık dosyası Başbakan'ın etrafını kuşatmaya yönelikti. Evini takip edip, konuşmalarını dinleyerek suç üretmeye çaba sarf ettiler. Bunları Pensilvanya'dan gelen talimatla yaptılar.

Başarılı olsalardı hükümeti düşürüp bütün kabine üyeleri ile Başbakan'ı cezaevine gönderip kendi kafalarına göre bir hükümet kurma hevesindelerdi.

AKKAŞ BAŞROLDE

Son dönemde Başbakan'ın etrafındaki herkesi dinlemeye aldık. Başbakan'ın üç danışmanı da sırf Başbakan daha iyi dinlensin diye dinlemeye takıldı.

17 Aralık'ta bütün tapeler basıldı, klasörler çuvallara dolduruldu. Bu çuvallar adliyeye götürüldü ve Savcı Muammer Akkaş'a teslim edildi. Hepsi 7. Kat A Blok'ta bir odaya dolduruldu. Her şeyi, Fatih Yiğit ve savcı Akkaş hazırladı.

ERDOĞAN İÇİN ÖZEL LENS

Gizli tanık, Komiser Fatih Yiğit'in fezlekeyi yazarken Tayyip Erdoğan'ı suçlu göstermek için özel bir lens aldırdığını söyledi. Tanık "Fatih Yiğit daha önce bulamadığı suçları bulabilmek için büyük gayret sarf etti. Başbakanı, Latif Topbaş'ın evinin bahçesinde Yasin El Kadı ile görüntüleyebilmek için çok çaba gösterdi. Bunun için Avrupa yakasından Anadolu yakasını gören teleskopa benzeyen bir cihaz bile alındı" diye konuştu.

Nazif KARAMAN